Догори
Дати відгук

Яка їжа вдвічі знижує ризики інсульту: поради медиків

Ці продукти варто додати до свого щоденного раціону.

2 хв на прочитання09 Липня 2024, 13:24
Симптом який є провісником близького інсульту Симптом який є провісником близького інсульту
Поділитись:

Інсульт є серйозним і небезпечним захворюванням. Хоча вік людини вважається значним фактором ризику, спосіб життя також може становити загрозу. Медики назвали продукти, споживання яких знижує ризики розвитку інсульту. 

Які продукти знижують ризик інсульту 

Атеросклероз – це накопичення жирових бляшок в артеріях, що зрештою може спровокувати закупорення та позбавити ваш мозок кровопостачання, таким чином спровокувавши інсульт. Лікар Ширін Кассам каже:

Ми багато знаємо про профілактику ішемічного інсульту, тому що ті самі фактори ризику також є причиною серцевих нападів. Наш вибір дієти може допомогти зменшити ці фактори ризику, а саме високий рівень холестерину, високий кров’яний тиск, діабет 2 типу та надмірну вагу або ожиріння

Замість того, щоб зосереджуватися на окремих продуктах, експерт рекомендує переконатися, що ваш раціон містить різноманітну рослинну їжу.

Лікар Кассам пояснила, що часте споживання таких продуктів, як фрукти, овочі, цільнозернові, квасоля, горіхи та насіння, може створити потужну комбінацію, яка ефективно запобігає різноманітним проблемам зі здоров’ям. Вона додала:

Це тому, що рослинна дієта має низький вміст насичених жирів і багато клітковини, вітамінів, мінералів і протизапальних сполук, які допомагають підтримувати холестерин, артеріальний тиск і глюкозу на здоровому рівні

Крім того, у цьому типі дієти також мало оброблених харчових продуктів, які раніше пов’язували з різними серцево-судинними проблемами. 

Дотримання рослинної дієти може знизити ризик виникнення надзвичайної ситуації, яка загрожує життю, на цілих 59%.

Дослідження з Тайваню, зосереджене на добровольцях-буддистах, показало, що ті, хто дотримується вегетаріанської дієти, можуть знизити ризик ішемічного інсульту на 59%, – додала лікар

Однак це не точна наука і різні дослідження часто показують різні результати. Доктор Кассам каже: 

Чим більше ви змінюєте свій раціон на дієту, зосереджену навколо здорової рослинної їжі, тим більше переваг ви отримаєте. Дослідження показують, що вживання приблизно 85-90% рослинної їжі пов’язане з покращенням здоров’я, зокрема зниженням ризику інсульту та його факторів ризику

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Прикордонники Карпати Дикі тварини Ведмеді Гори
Прикордонники попередили про небезпечних чотирилапих «мешканців» Карпат
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Доріжка з великого каміння, між яким росте трава — цікаве рішення для саду, що поєднує класику та мінімалізм (ФОТО)
2 хв на прочитання3 години тому
Гороскоп на 21 липня за знаками зодіаку
Гороскоп на 21 липня за знаками зодіаку: сприятливий день, але постарайтеся не сваритися
5 хв на прочитання4 години тому
Ранніі зернові Збір врожаю Зернові культури Аграрії
Названо регіони-лідери за збором та врожайністю ранніх зернових
1 хв на прочитання6 годин тому
Сонячні панелі можна встановлювати на воді: у чому перевага цього методу
2 хв на прочитання8 годин тому
Екоінспектори вперше за останні два роки проводять перевірку якості пального
2 хв на прочитання8 годин тому
Кабмін звільнив держсекретаря Мінекології за станом здоров'я
1 хв на прочитання10 годин тому
Вчені створили інноваційну органічну сонячну панель, що трансформує світло в електрику
1 хв на прочитання11 годин тому