Догори
Дати відгук

Яка частина свинини категорично не підходить для шашлику: ви легко підірвете здоров'я

З настанням пори для шашликів варто задуматися, а чи не завдадуть вони шкоди організму.

2 хв на прочитання06 Червня 2023, 13:56
Фото: ТСН
Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях Фото: ТСН Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях
Поділитись:

М'ясо - один з найпоширеніших продуктів для приготування різних страв, в тому числі і шашлику. Зважаючи на настання відносно теплої погоди любителі шашлику вже почали активно його готувати. УНІАН поділився, як часто можна їсти шашлик.

Кому не можна їсти шашлики 

Не можна їсти багато шашлику людям на дієті. Неабияка порція м'яса занурить їх організм в стрес. Ще шашлику варто уникати людям з подагрою, захворюваннями травної системи, серцево-судинними захворюваннями. Якщо вам не відомо, чи можна шашлик при гіпертонії, запам'ятайте - в дуже обмежених кількостях.

Якщо шашлик зі свинячого м'яса, то його не можна багато їсти людям з високим холестерином.

А шашлик з баранини не можна людям з хворим шлунком або кишечником, тому що це м'ясо досить важке для перетравлення.

Крім цього, дієтологи не рекомендують давати багато шашлику дітям до 8 років.

Шашлик - користь і шкода, нюанси споживання

Дієтологи регулярно розповідають, чим шкідливий шашлик. Вони зазначають, що м'ясом, приготованим на вугіллі, не варто зловживати, щоб не нашкодити організму. Крім того, фахівці радять тим, хто на дієті на пікніку налягати на овочі. Справа в тому, що клітковина заповнить шлунок і не дасть з'їсти зайвий шматочок шашлику.

Взагалі, людям радять не переїдати шашлику, оскільки в іншому випадку замість задоволення можна отримати нудоту, важкість у шлунку і здуття.

При цьому, фахівці звертають увагу, що шашлик корисний, якщо він нежирний, приготований правильно і з якісного м'яса.

Як часто можна їсти шашлик - любителям ласощів на замітку

Шашлик з червоного м'яса краще з'їдати не більше 100 г в день. Часте вживання такого шашлику може спровокувати розвиток раку. Свинячий шашлик також не варто їсти дуже часто, а при приготуванні варто пам'ятати, що свинину потрібно прожарювати ретельно.

В цілому ж дієтологи звертають увагу, що при приготуванні шашлику виділяються канцерогени. У зв'язку з цим рекомендується ласувати шашликами не частіше одного-двох разів на місяць.

Яка частина свинини не підходить для шашлику - порада

Якщо попереду пікнік, і вам замовили купити м'ясо на шашлики, то при виборі врахуйте, що м'ясо з задньої частини свині не підходить. Воно більш жорстке і з прожилками. З такого м'яса шашлик буде сухим і жорстким.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost