Догори
Дати відгук

Як зробити запас готових страв на випадок відключення світла

Ідеї, які можуть урізноманітнити раціон під час блекауту.

2 хв на прочитання19 Червня 2024, 10:10
Відключення світла Рецепт приготування Страви без світла Відключення світла Рецепт приготування Страви без світла
Поділитись:

Довготривалі відключення світла стали дійсністю для багатьох українців. Проте сучасні холодильники витримують відключення на 24-48 годин без проблем.

Якщо ви не маєте можливість готувати під час відключення світла, то зробіть запаси готових страв.

Ідеальним варіантом можуть стати котлети, відбивні, налисники. Їх потрібно повністю приготувати, охолодити та заморозити. При потребі дістати та розморозити в кімнатній температурі або ж на туристичній газовій конфорці.

М’ясні бульйони

Перевіреним способом приготування перших страв є морожені м’ясні бульйони. Готовий бульйон розливають у пляшки і заморожують. Зберігається у морозилці добре, проте не варто повторно заморожувати. Краще використати 0,5 тару.

Закуски у лаваші

Тонкі вірменські лаваші дозволяють готувати смачні рулети із безліччю варіацій начинки. Достатньо розкласти лаваш, намастити м'яким сиром або соусом, додати будь-яку начинку і згорнути в рулет. Їсти його можна вже через півгодини, коли лаваш просочиться.

Для того щоб ця страва у вас завжди була «в запасі», купіть кілька упаковок лаваша і покладіть їх в морозилку. Також подбайте про начинку.

Каші

Є каші, які потрібно заливати хоча б невеликою кількістю окропу, а є такі, які можна заливати навіть холодною водою, молоком чи кефіром.

Каші, які готуються за допомогою окропу:

  • пшоняна — залити окропом та залишити на одну годину;
  • ячна — залити окропом, а потім залишити на 2-3 години;
  • булгур — заливається окропом, залишається на 20 хвилин (дрібний) або на 40 хвилин (середній);
  • пшенична — залити окропом, закутати посудину в ковдру і залишити на 30-50 хвилин.

Каші, які можна заливати холодною водою (молоком, кефіром):

  • перловка — вона може настоятися в холодній воді, але їй на це потрібно 10-24 години (краще залити і залишити на ніч);
  • гречана — краще купувати коричневу гречку, її можна замочити холодною водою, кефіром чи молоком і залишити на 5-10 годин;
  • вівсянка — залийте холодною водою і залишіть на 30 хвилин-1 годину;
  • кускус — можна залити холодною водою на 20-30 хвилин;
  • кіноа — залийте холодною водою на ніч;
  • манна каша — заливається молоком або холодною водою, посудина обов'язково накривається, а потім залишається так на 15-20 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
ФОТО: Хмельницька АЕС
Міненерго: нові стандарти ремонту на АЕС забезпечили стабільне енергопостачання
1 хв на прочитанняВчора
ФОТО: Хімічна промисловість / Вікіпедія
Уряд запроваджує ризик-орієнтований підхід до перевірок у сфері захисту довкілля
1 хв на прочитання25 Жовтня 2024
Китайські електромобілі. Фото: Reuters
Підтвердили зацікавленість у взаємоприйнятному рішенні: ЄС та Китай обговорюють альтернативи митам на електромобілі
1 хв на прочитання25 Жовтня 2024
ФОТО: ТЕЦ / focus.ua
В України достатні запаси паливно-мастильних матеріалів на зиму, - Міненерго
1 хв на прочитання25 Жовтня 2024
Україні знадобиться 114 мільярдів євро на Нацплан з енергетики та клімату
1 хв на прочитання25 Жовтня 2024
Польські металурги просять захисту від імпорту з України
1 хв на прочитання24 Жовтня 2024
Як замовити дрова від Держлісагентства: покрокова інструкція
1 хв на прочитання23 Жовтня 2024
Завершено будівництво 628-метрового мостового комплексу на річці Десна (ФОТО)
1 хв на прочитання23 Жовтня 2024