Догори
Дати відгук

Як закрити на зиму зелені помідори з часником і перцем: популярний рецепт

Здивуйте свою родину та друзів незвичною заготовкою.

2 хв на прочитання25 Серпня 2022, 13:35
Поділитись:

За вікном – середина літа, а це означає, що сезон заготовок на зиму в самому розпалі. І якщо ви вже зробили пікантні огірочки з оливками, гостру кабачкову ікру та стручкову квасолю з овочами, цього разу поекспериментуйте із зеленими помідорами. theLime підібрав для вас рецепт незвичної консервації.

Інгредієнти: зелені помідори (10 кг), червоний (болгарський) перець (8 шт.), гострий перець (1-2 шт.), часник (1 склянка), петрушка (1 пучок), селера (1 пучок).

Інгредієнти для маринаду: вода (5,5 л), оцет 9% (0,5 л), цукор (400 г), сіль (200 г).

Приготування:

Для приготування такої закуски необхідно взяти зелені помідори, промити їх під проточною водою, вирізати місця кріплення плодоніжок. Розрізаємо кожен із них на 4 частини.

Споліскуємо під водою зелень петрушки і селери, викладаємо на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога. Часник очищаємо від лушпиння, поділяємо на зубчики.

Болгарський солодкий та гострий перці також промиваємо, очищаємо від насіннєвої коробки та білих прожилок, нарізаємо середніми шматочками. Пропускаємо їх через м'ясорубку разом із зеленню петрушки та селери, а також часником. Якщо немає м'ясорубки, подрібнюємо у блендері.

Банки та кришки заздалегідь миємо з харчовою содою, витираємо насухо та стерилізуємо. Якщо вони невеликі (до 0,5 л), це можна зробити в мікрохвильовій печі. Наливаємо в кожну трохи води і вмикаємо найбільшу потужність. Ще один варіант – у промиту під проточною водою банку ставимо ложку і наливаємо окріп, чекаємо 5 хвилин, потім виливаємо воду. Якщо банки великі, їх краще стерилізувати на решітці у духовці. Ставимо в холодну духовку, щоб вони не лопнули від перепаду температур, вмикаємо температуру приблизно 100-130°С і нагріваємо поступово. Кришки обдаємо окропом або кип'ятимо близько 5-10 хвилин у каструлі з водою.

Викладаємо у кожну банку нарізані зелені помідори та по 2 ст. л. підготовленої заправки з перців та зелені.

Потім варимо маринад: у велику каструлю виливаємо воду, додаємо сіль та цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Коли він почне кипіти, вливаємо оцет, доводимо до кипіння та знімаємо з вогню.

Заливаємо помідори в банках маринадом, що кипить, і закриваємо герметично кришками. Перевертаємо догори дном і укутуємо ковдрою або пледом до повного остигання. Потім прибираємо в темне прохолодне місце до зими.

У холодну пору дістаємо баночку із зеленими помідорами і подаємо до будь-якого гарніру або м'ясної страви.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.