Догори
Дати відгук

Як захистити себе в дні магнітних бурь

Як захистити себе у важкий період

2 хв на прочитання12 Листопада 2022, 21:00
Поділитись:

Для людини зміна звичної магнітної обстановки – важкий стрес. Щоб упоратися з ним, організм посилено виробляє гормони тривоги: адреналін та норадреналін. Навантаження таке велике, що не витримує серцево-судинна система людини.

Симптоми при магнітних бурях:

- Порушення роботи серцево-судинної системи (аритмії, стрибки артеріального тиску).
- Головні болі, іноді мігренеподібні, пов'язані з порушенням регуляції судинного тонусу.
- Слабкість, стомлюваність.
- Безсоння.
- Загострення хронічних захворювань.
- Зниження кількості лейкоцитів, і як наслідок, тимчасове ослаблення імунітету.
- Підвищення в'язкості крові, збільшення тромбоутворення.
- Поганий настрій, дратівливість.

Всі ці симптоми схожі на прояв хронічного стресу і виникають по-різному. Люди які вже мають проблеми зі здоров'ям, найбільш схильні до несприятливого впливу магнітних бур.

Як захистити себе у важкий період

Вченими встановлено, що у період геомагнітних бур підвищується рівень холестерину у крові людини, отже, у такі періоди найкраще відмовитися від жирної калорійної їжі, приготовленої з урахуванням тваринних жирів, на користь легких овочевих і фруктових страв, нежирної риби, каш.
Часто реакцією на коливання електромагнітного поля землі буває дратівливість, відчуття безпричинної тривоги і безсоння, що страждають від таких проявів, потрібно заздалегідь придбати в аптеці заспокійливі препарати.

Користуючись методами народної медицини можна використовувати евкаліптову олію як усередину, так і як компреси, щоб знизити негативний вплив магнітних бур на організм.

На переносимість магнітних збурень впливає стан судин. При зниженні еластичності стінок кров повільніше рухається і гірше забезпечує киснем органи. Тому судини потрібно тренувати. У цьому допоможуть: контрастний душ (двічі на день), плавання в басейні (два-три рази на тиждень), відвідування сауни (раз на місяць).

Корисно напередодні магнітної бурі прийняти заспокійливу ванну з морською сіллю, екстрактом хвої, ефірною олією валеріани, м'яти, апельсина, мандарину, троянди, іланг-ілангу, розмарину, анісу.

Не існує жодного захисного екрана від магнітного випромінювання. Тому до природних збурень краще підготуватися заздалегідь.
Оскільки магнітна буря – це своєрідний стрес для організму, що діє від кількох годин до кількох днів, то й захистити себе можна зміцненням антистресових механізмів, закладених природою. Ключове слово тут – зміцнити!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.