Догори
Дати відгук

Як відновити шкіру обличчя після літа: базові принципи

При тому, що навіть восени не варто забувати про використання сонцезахисних засобів.

4 хв на прочитання09 Вересня 2024, 11:32
Фото: «Здорові люди» Фото: «Здорові люди»
Поділитись:

Нерідко після літа шкіра обличчя виглядає стомленою, зневодненою, ніби втративши еластичність і тонус. Надворі погода ще тішить теплом, та вже настав час переглянути свій догляд за шкірою обличчя, допомогти їй відновитися і підготуватися до майбутніх холодів, коли на зміну легкій косметиці в догляді прийдуть більш поживні й інтенсивно зволожуючі креми, лосьйони, сироватки і маски. Про це розповідають «Здорові люди».

Можливі проблеми зі шкірою обличчя після літа

Найчастіше після літа можуть проявитися такі проблеми зі шкірою:

  • зневоднення;
  • потовщення рогового шару епідермісу внаслідок дії сонячних променів;
  • посилення пігментації та почервоніння;
  • поява дрібних зморшок.

Як вирішити проблеми зі шкірою обличчя

Відразу слід зазначити, що навіть восени не варто забувати про використання сонцезахисних засобів. Сонячні промені, як і раніше, можуть бути інтенсивними й агресивно впливати на стан шкіри.

Основні завдання догляду за шкірою після літа, які потрібно вирішити, — відновлення водного та ліпідного балансу шкіри, підвищення еластичності та пружності, а також її активне живлення.

Очистити

Якщо після використання очищувального засобу відчуваються стягнутість, свербіж або шкіра починає лущитися, слід при вмиванні перейти на більш щадні засоби. Тому краще використовувати м'які засоби для чищення, які не будуть доставляти дискомфорт і пересушувати шкіру.

Зволожити

Тривале перебування на сонці може призвести до зневоднення шкіри. Вирішення проблеми — відновлення водного та жирового балансу шкіри. Тому саме час використовувати зволожувальні креми та сироватки, що містять гіалуронову кислоту, алое віра, пантенол, гліцерин або інші зволожувальні інгредієнти (наприклад, екстракт вівса посівного, олія лаванди, трояндова олія, олія жожоба). Це відновить рівень зволоження, надасть шкірі м'якість, пружність та еластичність. До речі, підвищити пружність шкіри після літа допомагають косметичні засоби із вмістом натуральних інгредієнтів (наприклад, арганової олії, екстракту родіоли рожевої, лимонника китайського).

У щоденний догляд за шкірою обличчя можна включити зволожувальні маски. Гарний ефект мають альгінатні чи тканинні маски з гіалуроновою кислотою. Вони добре насичують вологою роговий шар, що згладжує дрібні зморшки та надає шкірі доглянутого вигляду.

Що холодніше стає на вулиці, то більше шкірі подобаються засоби з олією. Вони допомагають відновити гідроліпідний бар'єр, живлять та заспокоюють. Ба більше, насичені оліями засоби посилюють природний захист шкіри від перепадів температур і вологості.

Під час сну на допомогу шкірі приходять нічні креми, які насичують глибокі шари епідермісу та відновлюють гідроліпідну плівку.

Відлущити

Не зайвим буде включити у догляд пілінги, які приберуть надлишки ороговілих клітин — верхній шар епідермісу стане більш тонким і гладким, а дрібні поверхневі зморшки стануть менш помітними.

З цим завданням цілком впораються ензимні пілінги, пілінги з гранулами з воску, олії ші чи жожоба. З кислотними пілінгами поки що краще почекати — на початку вересня сонячні промені ще активні.

До речі, восени процедура відлущування має бути регулярною: раз на тиждень, якщо шкіра нормального типу, 2 рази на тиждень — для жирного типу, раз на 2 тижні — для сухого.

Усунути пігментацію

У цьому випадку можна використовувати засоби з відлущувальними інгредієнтами. Вони допоможуть зменшити пігментацію та вирівняти тон шкіри. Гарний ефект мають косметичні засоби з лимонною чи гліколевою кислотою, екстрактами морських водоростей, кореня солодки та мучниці звичайної, а також засоби з ефірними оліями ванілі, гвоздики, фенхелю, базиліка, анісу, бадьяну.

Наносити їх краще на ніч, а вдень обов'язково користуватися сонцезахисним кремом.

Доглядати шкіру навколо очей

Там вона особливо тонка та чутлива. Використовуйте зволожувальні та поживні засоби, які спеціально призначені для цієї ділянки.

Використовувати живильні маски та сироватки

Зволожувальні та поживні маски для обличчя допоможуть повернути шкірі пружність та життєву силу. Можна використовувати засоби із заспокійливими інгредієнтами, наприклад, з екстрактом огірка чи зеленого чаю, гіалуроновою кислотою. Власниці сухої та нормальної шкіри можуть наносити поживні та глибоко відновлювальні маски. Тим, хто має жирну і комбіновану шкіру, підійдуть легші зволожувальні маски.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Глядачі з порушеннями зору та слуху зможуть відкрити для себе чарівний світ Національної оперети України
Відтепер для глядачів з порушеннями зору та слуху стали доступними твори Національної оперети України
2 хв на прочитанняВчора
У новонародженої дитині видалили 10-сантиметрову грижу.
На фото: Операційна бригада
У Рівненській дитячій лікарні у новонародженої дитині видалили 10-сантиметрову грижу (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Новий клінічний протокол первинної та спеціалізованої медичної допомоги
Затверджено новий клінічний протокол первинної та спеціалізованої медичної допомоги людям з гіпертонічною хворобою
3 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Компанія Neuralink представила пристрій для повернення зору незрячим
1 хв на прочитанняВчора
Рада ратифікувала договори з Францією про співпрацю з відбудови лікарень і діагностики онкології
2 хв на прочитанняВчора
З початку 2022 року в Україні зафіксували 21 випадок правця, з яких п'ять серед дітей
2 хв на прочитання17 Вересня 2024
У Львівському коледжі вибухнув вогнегасник: є постраждалі
1 хв на прочитання17 Вересня 2024
Експерти рекомендують медузу як новий суперпродукт - багата на білок
2 хв на прочитання17 Вересня 2024