Догори
Дати відгук

Як у домашніх умовах приготувати бастурму - в’ялене м’ясо

Уже через 5 днів ви будете їсти домашнє смачне в'ялене м'ясо!

1 хв на прочитання22 Лютого 2024, 17:40
Як у домашніх умовах приготувати бастурму - в’ялене м’ясо Як у домашніх умовах приготувати бастурму - в’ялене м’ясо
Поділитись:

Як приготувати бастурму в домашніх умовах? Уже через 5 днів ви будете їсти домашнє смачне в'ялене м'ясо!

Простий рецепт домашньої бастурми

  • 1,5 кг свинини (стегно), 1,5 кг яловичини (стегно), 1 кг солі, 40 зубців почищеного часнику, вода, 1 скл. оцту, улюблені прянощі, насіння кропу, розмарин.

Кожен шматок м’яса розрізати на 4 довгі шматки. У великий контейнер на дно насипати сіль, покласти яловичину, зверху щедро посипати сіллю, щоб повністю покрила, викласти на нього свинину, засипати сіллю. Залишити на ніч при кімнатній температурі.

Потім м’ясо залити маринадом: 30 зубців часнику вичавити і змішати з 2 л води, додати ще 2 ст. ложки солі. Залити маринадом м’ясо, витримати ще 8 год.

Потім м’ясо дістати, промити під проточною водою, замочити у чистій воді на 1 год. Воду злити, залити чисту, витримати ще 1 год, додати оцет, потримати 2 хв. Дістати м’ясо, добре протерти рушниками, натерти часником, що залишився, обваляти у спеціях. Нанизати на шампури, накрити марлею, залишити на 5 діб при кімнатній температурі у провітрюваному місці.

Перед подачею на стіл очистити від спецій і тонко порізати. М’ясо у спеціях може зберігатися до 4 місяців.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
ФОТО: ілюстративне
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитанняВчора
Аграрне підприємство сплатило 70 млн грн податків після перевірки ДПС
Податковий контроль в агробізнесі: провідне підприємство сплатило 70 млн грн після перевірки ДПС
1 хв на прочитанняВчора
Фото: скріншот з відео
Неймовірно смачна квашена капуста з медом: рецепт, який зберігає твердість
1 хв на прочитанняВчора
Фото: utb.llc
Соняшникова олія дорожчає на тлі обмеженої пропозиції
3 хв на прочитання22 Жовтня 2025
У Лондоні пограбували фуру з українським вином Chateau Chizay (ФОТО)
1 хв на прочитання22 Жовтня 2025
В Україні розпочався аудит для відкриття ринку яловичини Великої Британії
1 хв на прочитання22 Жовтня 2025
Верховна Рада проголосувала за присвоєння звання Героя України фермеру Олександру Гордієнку
1 хв на прочитання21 Жовтня 2025
Україна стала офіційним членом Генеральної комісії з рибальства у Середземномор’ї
1 хв на прочитання21 Жовтня 2025