Догори
Дати відгук

Як у домашніх умовах приготувати бастурму - в’ялене м’ясо

Уже через 5 днів ви будете їсти домашнє смачне в'ялене м'ясо!

1 хв на прочитання22 Лютого 2024, 17:40
Як у домашніх умовах приготувати бастурму - в’ялене м’ясо Як у домашніх умовах приготувати бастурму - в’ялене м’ясо
Поділитись:

Як приготувати бастурму в домашніх умовах? Уже через 5 днів ви будете їсти домашнє смачне в'ялене м'ясо!

Простий рецепт домашньої бастурми

  • 1,5 кг свинини (стегно), 1,5 кг яловичини (стегно), 1 кг солі, 40 зубців почищеного часнику, вода, 1 скл. оцту, улюблені прянощі, насіння кропу, розмарин.

Кожен шматок м’яса розрізати на 4 довгі шматки. У великий контейнер на дно насипати сіль, покласти яловичину, зверху щедро посипати сіллю, щоб повністю покрила, викласти на нього свинину, засипати сіллю. Залишити на ніч при кімнатній температурі.

Потім м’ясо залити маринадом: 30 зубців часнику вичавити і змішати з 2 л води, додати ще 2 ст. ложки солі. Залити маринадом м’ясо, витримати ще 8 год.

Потім м’ясо дістати, промити під проточною водою, замочити у чистій воді на 1 год. Воду злити, залити чисту, витримати ще 1 год, додати оцет, потримати 2 хв. Дістати м’ясо, добре протерти рушниками, натерти часником, що залишився, обваляти у спеціях. Нанизати на шампури, накрити марлею, залишити на 5 діб при кімнатній температурі у провітрюваному місці.

Перед подачею на стіл очистити від спецій і тонко порізати. М’ясо у спеціях може зберігатися до 4 місяців.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Тепер активісти все ж таки стали гучними — після двох тижнів дотримання вимоги Азербайджану протестувати мовчки. Фото: Мурад Сезер/Reuters
Великий розкол: група найменш розвинених країн світу перервала переговори на Конференції ООН зі зміни клімату
6 хв на прочитання59 хвилин тому
Зображення згенеровано ШІ
Чому чоловіки залюбки дивляться порно, але засуджують порноакторок? Ось що розповідає експертка
9 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Чому іноді ми почуваємося комфортніше в темряві, ніж при світлі? Науковці  готові відповісти
3 хв на прочитанняВчора
ФОТО: ілюстративне
Зміни у маршрутах "швидкої": Ляшко розповів про нові рішення
1 хв на прочитанняВчора
Ліквідація МСЕК та статус інвалідності: чи доведеться його підтверджувати?
3 хв на прочитанняВчора
Запорізька АЕС: подачу живлення на станцію відновлено
1 хв на прочитанняВчора
Україна та Італія посилять співпрацю для водозабезпечення кількох регіонів
2 хв на прочитанняВчора
Акварель — це про легкість, природність і красу: сьогодні Міжнародний день акварелі
3 хв на прочитанняВчора