Яєчня — це швидка і смачна страва або перекус у будь-який час доби. Вона відносно недорога і напрочуд поживна, забезпечуючи організм білком, жирами та важливими вітамінами, при цьому залишаючись низькокалорійною. Про це пише Express.
Проте процес приготування яєчні інколи може бути обтяжливим, особливо якщо яйця прилипають до сковороди. Щоб уникнути прилипання, багато хто використовує забагато олії або вершкового масла. Це може призвести до розбризкування жиру, забруднення одягу та надто жирного кінцевого продукту. Крім того, деякі руйнують яєчню, намагаючись перевернути її, щоб просмажити верх.
Дехто знаходить вихід у смаженні яйця з невеликою кількістю води, як, наприклад, кулінар Кайтлін (засновниця Modern Vintage Cooking), описуючи цей спосіб як "щось середнє між пашот і смаженням". Інші ж пропонують повністю відмовитися від сковороди, використовуючи 60-секундний метод у мікрохвильовці, як радить експерт Том Ферріс із Roostys.
Але існує ще більш винахідливий спосіб смажити яйця, який зберігає сковороду, але уникає ризику прилипання та необхідності використання олії, масла чи води. Відповідь? Пергаментний папір (пекарський папір). Це може звучати дивно, але на цей метод покладаються багато кухарів.
Ліа Кейт МакДоннелл, авторка YouTube-каналу Leah's Cookbook and Craft Ideas, каже: «Якщо ви не любите готувати яйця з олією, спробуйте пергаментний папір. Це чудовий лайфхак. Олія не потрібна, і вони не прилипнуть». Деякі навіть стверджують, що цей метод покращує смак яйця: жовток відчувається яскравіше, а білок залишається легким і чистим.
Цей метод надзвичайно простий:
Виріжте пергаментний папір за формою сковороди та помістіть його всередину.
Розбийте яйце на папір при помірному вогні, накрийте кришкою і готуйте як зазвичай, до бажаної готовності.
Ви все ще можете отримати хрусткі краї, якщо сковорода добре прогріта, і ви знімете кришку на деякий час перед закінченням приготування. Тільки будьте обережні, щоб сковорода не була занадто гарячою, інакше папір може підгоріти.
Коли ви закінчите готувати, вам не доведеться відчищати прилипле яйце зі сковороди або хвилюватися про жирні плями на одязі!
Хоча поверхня сковороди може виглядати гладкою, насправді вона вкрита крихітними тріщинами та нерівностями. Коли ви додаєте білкові продукти, як-от яйця чи м'ясо, до сковороди, відбувається хімічна трансформація, яка з'єднує їжу з металевою поверхнею. Щоб запобігти цьому, люди й додають жири, як-от масло чи олія.
Більше новин читайте на GreenPost.