Як швидко розморозити м’ясо й «оживити» хліб: хитрість від лікаря
Мікрохвильова піч при правильному використанні може зробити їжу не лише більш корисною, а й більш смачною.
Чи шкідлива їжа з мікрохвильової печі, і як техніка допоможе швидко впоратися з низкою завдань, не погіршивши смак і якість продуктів? Про це розповіла кандидат медичних наук, лікар-ендокринолог Зухра Павлова у своєму Telegram-каналі.
За рахунок швидкості приготування їжі мікрохвильова піч допомагає зберігати більшу кількість вітамінів, ніж якби ви готували страву годинами в тій же в духовці. Окрім того, температура готування в ній не перевищує 100-110 °С, отже, не повинна формуватися зайва кількість шкідливих кінцевих продуктів глікування (тих самих, що провокують старіння організму), зазначила лікар.
Також мікрохвильова піч, наприклад, підходить і для розморожування м'яса. Дехто відзначає, що після неї м'ясо стає жорстким.
«Це абсолютно зрозуміло: розігрів відбувається переважно за рахунок поглинання енергії НВЧ-поля молекулами води. Вони випаровуються, таріль просто висихає. Тому просто не шкодуйте води у тарелі», — пояснила Зухра Павлова.
Також ми розповідали про салат із продуктів, корисних для очей: радять офтальмологи.
Окрім того, ми писали, які овочі шкідливі для здоров'я щитоподібної залози у жінок: попереджає дієтолог.
Тим часом дієтолог розповідає, чим корисний ковбасний сир і як його вибрати.