Догори
Дати відгук

Як швидко і смачно засолити помідори: простий рецепт

Малосольні помідори без закатки - головний секрет смачної закуски.

2 хв на прочитання14 Липня 2023, 21:00
Поділитись:

Домашні соління давно є одним з центральних страв на столах багатьох сімей. У кожної господині може бути свій секрет приготування солоних помідорів, проте є відразу кілька основних правил, яких варто дотримуватися, пише Главред.

Як солити помідори

Основне правило при засолюванні помідорів - це вибір відповідних томатів, які не повинні бути переспілими або зіпсованими. Ще одна важлива умова - підготовка розсолу і підбір необхідних інгредієнтів.

Порядок дій:

  • у чистій воді розмішайте цукор і сіль, а також додайте спецій і прянощів (лавровий лист, перець горошком і корінь хрону);
  • воду з доданими в неї інгредієнтами необхідно закип'ятити;
  • отриманим гарячим розсолом залийте помідори і накрийте кришкою;
  • дайте томатам настоятися і просолитися протягом декількох днів при кімнатній температурі, після чого сховайте закуску в холодильник.

Скільки за часом соляться помідори

В ході засолювання помідорів варто дотримуватися певних часових рамок, які допоможуть отримати смачну закуску. Банки з помідорами, слід прикрити капроновими кришками і залишити настоюватися протягом 4-7 днів при кімнатній температурі. Явна ознака дозрівання - помутніння розсолу, після чого помідори можна прибирати в холодильник або у льох.

Скільки за часом стерилізуються помідори

  • Трилітрові банки стерилізують 25 хвилин;
  • Літрові банки стерилізують 15 хвилин;
  • Півлітрові банки стерилізують 10 хвилин.

З моменту закипання рідини відраховується час стерилізації. Після закінчення процесу банки з помідорами закочують і струшують. Потім банки з помідорами ставлять кришкою вниз, вкривають пледом або ковдрою і охолоджують в темному місці.

Малосольні помідори

Порядок приготування малосольних помідорів:

  • Перед приготуванням помідори слід ретельно промити і просушити, після чого видалити плодоніжки, а зі зворотного боку нанести невеликі хрестоподібні надрізи;
  • Помідори покладіть в поліетиленовий пакет і додайте сіль, цукор, дрібно нарізаний часник і зелень (кріп, петрушку, базилік);
  • Пакет ретельно запечатайте і акуратно перемішайте його вміст, після чого помістіть його в другий пакет і складіть в каструлю або іншу зручну ємність;
  • Малосольні помідори доходять не більше 2-3 днів при кімнатній температурі, після чого перекладіть томати в посуд або контейнер і сховайте в холодильник.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенеровано ШІ
У людей, які вживають антидепресанти, частіше буває раптова серцева смерть — науковці
2 хв на прочитання4 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Свята вода спричинила сім випадків зараження холерою в Європі
4 хв на прочитанняВчора
Фото з відкритих джерел
Боротьба з наркотрафіком по-угорськи: чи допоможе подальше посилення і так драконівських законів?
4 хв на прочитанняВчора
Оновлення медрезерву: нові правила освіження ліків та інші рішення у соціальній і медичній сферах
Уряд прийняв рішення у соціальній та медичній сферах України
2 хв на прочитанняВчора
Одружені люди втрачають розум — у прямому сенсі: ось що несподівано з’ясували науковці
2 хв на прочитанняВчора
Педофіли частіше використовують програми для знайомств — дослідження
4 хв на прочитанняВчора
Принц Гаррі таємно відвідав Україну: герцог Сассекський побував у Superhumans Center у Львові
2 хв на прочитанняВчора
Всесвітній день боротьби з хворобою Паркінсона: те, що рідко потрапляє в заголовки
4 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost