Догори
Дати відгук

Як приготувати сухарики для салатів — три способи

Можна заготовити наперед і зберігати до того моменту, коли вони знадобляться.

2 хв на прочитання20 Травня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Уявіть аромат свіжоспечених сухариків, що наповнює кухню, — ідеальне доповнення до улюбленого салату, особливо «Цезаря»! Ось як легко приготувати ці хрусткі ласощі, адаптувавши рецепт до вашого часу та смаку.

«Найправильніші» сухарики для салатів — приготовані в часниковій олії. Для цього часник потрібно порізати на тонкі пластинки, покласти в олію й дати настоятися 30-40 хвилин. З білого хліба зняти скоринку, м’якуш порізати кубиками. З олії дістати часник і полити нею порізані шматочки білого хліба. Викласти їх на деко, застелене пергаментом для випічки і підсушити у духовці при 180 °C до світло-золотистого кольору або ж підсмажити сухарики в часниковій олії на пательні.

Якщо часу на настоювання олії немає, є ще такий варіант: хліб (чорний або білий — питання смаку) порізати невеликими кубиками. У великій мисці змішати олію з подрібненим часником (можна додати подрібнені ароматні трави — кріп, петрушку, базилік). Покласти туди шматочки хліба й добре вимішати з олією. Запікати в духовці близько 10 хвилин при температурі 200 °C, поки сухарики не підрум’яняться.

Можна також обсмажити порізаний хліб у вершковому маслі до золотистого кольору, зняти в вогню, викласти сухарики в глибоку посудину, а вже тоді додати кілька подрібнених зубців часнику й добре потрусити.

І ще один спосіб — найпростіший. Порізати хліб на дрібні кубики чи брусочки та просто підсушити їх до золотистої скоринки в духовці, час від часу ворушачи, щоб сухарики зазолотилися рівномірно. Такі сухарики можна заготовити наперед і зберігати в закритій посудині до того моменту, коли вони знадобляться для приготування чергового салату.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів — 15.10
Китайський експорт кукурудзи та сої: фінальний термін подачі документів - 15.10
1 хв на прочитання2 години тому
Компенсація на малька риби: 30% відшкодування витрат для виробників. Прийом заявок до 1 листопада
В Україні стартував прийом заявок на компенсацію витрат для виробників рибопосадкового матеріалу
2 хв на прочитання10 годин тому
Всесвітній день бавовни
Всесвітній день бавовни: від текстильної сировини до символу спротиву
3 хв на прочитанняВчора
Світові ціни на пшеницю падають третій місяць поспіль — звіт ФАО
Глобальний ринок зерна демонструє спад: пшениця й кукурудза падають у ціні
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Експорт кукурудзи та сої до Китаю: документи слід подати до 15 жовтня
1 хв на прочитання06 Жовтня 2025
Попри ворожі обстріли українські аграрії зібрали понад 31,5 млн тонн зерна
1 хв на прочитання05 Жовтня 2025
Збитки від російської атаки по агрофірмі на Харківщині, де загинуло 13 тисяч свиней сягнули 300 млн грн
1 хв на прочитання05 Жовтня 2025
Як тропічні зливи у В'єтнамі призводять до подорожчення напоїв в українських кав'ярнях
1 хв на прочитання04 Жовтня 2025