Догори
Дати відгук

Як приготувати сухарики для салатів — три способи

Можна заготовити наперед і зберігати до того моменту, коли вони знадобляться.

2 хв на прочитання3 години тому
Фото: Максим Нікітін Фото: Максим Нікітін
Поділитись:

Уявіть аромат свіжоспечених сухариків, що наповнює кухню, — ідеальне доповнення до улюбленого салату, особливо «Цезаря»! Ось як легко приготувати ці хрусткі ласощі, адаптувавши рецепт до вашого часу та смаку.

«Найправильніші» сухарики для салатів — приготовані в часниковій олії. Для цього часник потрібно порізати на тонкі пластинки, покласти в олію й дати настоятися 30-40 хвилин. З білого хліба зняти скоринку, м’якуш порізати кубиками. З олії дістати часник і полити нею порізані шматочки білого хліба. Викласти їх на деко, застелене пергаментом для випічки і підсушити у духовці при 180 °C до світло-золотистого кольору або ж підсмажити сухарики в часниковій олії на пательні.

Якщо часу на настоювання олії немає, є ще такий варіант: хліб (чорний або білий — питання смаку) порізати невеликими кубиками. У великій мисці змішати олію з подрібненим часником (можна додати подрібнені ароматні трави — кріп, петрушку, базилік). Покласти туди шматочки хліба й добре вимішати з олією. Запікати в духовці близько 10 хвилин при температурі 200 °C, поки сухарики не підрум’яняться.

Можна також обсмажити порізаний хліб у вершковому маслі до золотистого кольору, зняти в вогню, викласти сухарики в глибоку посудину, а вже тоді додати кілька подрібнених зубців часнику й добре потрусити.

І ще один спосіб — найпростіший. Порізати хліб на дрібні кубики чи брусочки та просто підсушити їх до золотистої скоринки в духовці, час від часу ворушачи, щоб сухарики зазолотилися рівномірно. Такі сухарики можна заготовити наперед і зберігати в закритій посудині до того моменту, коли вони знадобляться для приготування чергового салату.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025