- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Фруктовий квас — смачний, простий і корисний
Фруктовий квас — смачний, простий і корисний
Можна покласти шкірку від апельсина — вийде схожий на лимонад.

Цей освіжаючий фруктовий квас — справжній еліксир для жінок! Вітаміни групи В, що містяться в напої, сприяють густоті та блиску волосся, зміцненню нігтів і навіть допомагають зробити поставу стрункішою. Простий у приготуванні, він стане вашим улюбленим рецептом для краси та здоров’я.
Інгредієнти:
яблука (або смородина, або груші, або брусниця, або журавлина, або суміш фруктів) — за смаком;
немиті родзинки з кісточками — кілька штук (або 1 ст. л. гущі від попереднього квасу);
цукор — 0,5 склянки.
Приготування.
Яблука помити, порізати невеликими шматочками, висипати у трилітрову банку (щоб покривали дно на 3–5 см), додати кілька родзинок (або 1 ст. ложку гущі від попереднього квасу), цукор і все залити водою, накрити кришкою з дірочками чи марлею.
Поставити на 3 дні у тепле місце.
Через три дні покуштувати. Коли квас заграє як слід, процідити й поставити в холодильник (щоб не перебродив, бо вийде оцет).
Можна до яблук покласти шкірку від апельсина — вийде схожий на лимонад.
Що теплішим буде і що довше стоятиме квас, то насиченішим він буде.
Більше новин читайте на GreenPost.







