Догори
Дати відгук

Як приготувати смачне морозиво вдома: рецепт, з яким впорається кожен

Процес приготування тільки на перший погляд здається складним.

2 хв на прочитання15 Квітня 2024, 12:00
Як зробити домашнє морозиво Як зробити домашнє морозиво
Поділитись:

Морозиво – ласощі, які люблять майже всі. До того ж сучасна різноманітність смаків та ідей вражає.Проте, такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин.

Найголовніші нюанси при приготуванні морозива:

  1. Усі вибрані інгредієнти мають бути натуральними та обов’язково свіжими.
  2. Жирність вершків – запорука ніжності готового морозива.
  3. При виборі загусника краще віддати перевагу натуральним, таким як агар-агар, желатин, крохмаль.

Потрібно знати! Згущувачі, як правило, готуються заздалегідь.

Якщо додати в морозиво сухе молоко, воно вийде ніжнішим і бархатистим. Додавання ананасового або лимонного соку дозволить отримати більш кремоподібну текстуру.

Горішки, терті або нарізані фрукти додаються після застигання, а ось сиропи під час замішування.

Суміш до застигання має бути по консистенції приблизно як сметана. Морозиво сильно вбирає навколишні запахи, рекомендується зберігати його в тарі з кришкою, або закривати харчовою плівкою.

Лайфхаки під час приготування морозива:

  • Якщо планується подача морозива в ріжках (конусах), щоб уникнути протікання, варто покласти на дно шматочок зефіру або маршмеллоу. До того ж, це буде смачний сюрприз.
  • Якщо подача десерту призначена маленьким ласунам, то варто встромити морозиво в проріз в одноразовій тарілці, це захистить дитину та її одяг від плям.
  • Щоб при заморожуванні на десерті не з’явилися кристалики льоду, варто помістити його в пакет і лише потім в морозилку.

Найшвидший рецепт морозива:

  1. Потрібно взяти пакет, влити в нього всі складові (молоко, вершки) додати до них цукор та ванілін і щось смачне, наприклад, шоколад.
  2. Потім покласти цей пакет у контейнер на насипаний туди лід і сіль, потім зверху засипати сіллю і льодом.
  3. І тільки тоді добре струшувати контейнер протягом 7-10 хвилин – доки вся рідина в пакеті не застигне. Морозиво готове!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
У Чернівцях запрацював квітковий годинник.
Фото: molbuk
У Чернівцях запрацював квітковий годинник (ФОТО)
1 хв на прочитання8 хвилин тому
Фото ілюстративне
Як встояти перед морозивом на дієті: чотири лайфхаки від експерта
4 хв на прочитання56 хвилин тому
ЕкоКомітет на своєму засіданні розглянув низку питань
ЕкоКомітет на своєму засіданні розглянув низку питань
2 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенероване ШІ
Науковці з'ясували, чому в м'ясі чорнобильських вепрів досі є надлишок радіації, а інших тварин — ні
3 хв на прочитання4 години тому
Найневибагливіші й морозостійкі: що слід знати про англійські троянди (ФОТО)
1 хв на прочитання4 години тому
Гороскоп на 26 травня 2024 року - день, коли Юпітер у Близнюках принесе море подарунків
2 хв на прочитанняВчора
Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці
2 хв на прочитанняВчора
Риби рекордсмени і “туристи”: 5 неочевидних фактів до Всесвітнього дня міграції риб
6 хв на прочитанняВчора