Як приготувати смачне морозиво вдома: рецепт, з яким впорається кожен
Процес приготування тільки на перший погляд здається складним.
Морозиво – ласощі, які люблять майже всі. До того ж сучасна різноманітність смаків та ідей вражає.Проте, такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин.
Найголовніші нюанси при приготуванні морозива:
- Усі вибрані інгредієнти мають бути натуральними та обов’язково свіжими.
- Жирність вершків – запорука ніжності готового морозива.
- При виборі загусника краще віддати перевагу натуральним, таким як агар-агар, желатин, крохмаль.
Потрібно знати! Згущувачі, як правило, готуються заздалегідь.
Якщо додати в морозиво сухе молоко, воно вийде ніжнішим і бархатистим. Додавання ананасового або лимонного соку дозволить отримати більш кремоподібну текстуру.
Горішки, терті або нарізані фрукти додаються після застигання, а ось сиропи під час замішування.
Суміш до застигання має бути по консистенції приблизно як сметана. Морозиво сильно вбирає навколишні запахи, рекомендується зберігати його в тарі з кришкою, або закривати харчовою плівкою.
Лайфхаки під час приготування морозива:
- Якщо планується подача морозива в ріжках (конусах), щоб уникнути протікання, варто покласти на дно шматочок зефіру або маршмеллоу. До того ж, це буде смачний сюрприз.
- Якщо подача десерту призначена маленьким ласунам, то варто встромити морозиво в проріз в одноразовій тарілці, це захистить дитину та її одяг від плям.
- Щоб при заморожуванні на десерті не з’явилися кристалики льоду, варто помістити його в пакет і лише потім в морозилку.
Найшвидший рецепт морозива:
- Потрібно взяти пакет, влити в нього всі складові (молоко, вершки) додати до них цукор та ванілін і щось смачне, наприклад, шоколад.
- Потім покласти цей пакет у контейнер на насипаний туди лід і сіль, потім зверху засипати сіллю і льодом.
- І тільки тоді добре струшувати контейнер протягом 7-10 хвилин – доки вся рідина в пакеті не застигне. Морозиво готове!
Більше новин читайте на GreenPost.