Догори
Дати відгук

Як приготувати смачне морозиво вдома: рецепт, з яким впорається кожен

Процес приготування тільки на перший погляд здається складним.

2 хв на прочитання15 Квітня 2024, 12:00
Як зробити домашнє морозиво Як зробити домашнє морозиво
Поділитись:

Морозиво – ласощі, які люблять майже всі. До того ж сучасна різноманітність смаків та ідей вражає.Проте, такий десерт можна легко приготувати вдома з мінімуму інгредієнтів за кілька хвилин.

Найголовніші нюанси при приготуванні морозива:

  1. Усі вибрані інгредієнти мають бути натуральними та обов’язково свіжими.
  2. Жирність вершків – запорука ніжності готового морозива.
  3. При виборі загусника краще віддати перевагу натуральним, таким як агар-агар, желатин, крохмаль.

Потрібно знати! Згущувачі, як правило, готуються заздалегідь.

Якщо додати в морозиво сухе молоко, воно вийде ніжнішим і бархатистим. Додавання ананасового або лимонного соку дозволить отримати більш кремоподібну текстуру.

Горішки, терті або нарізані фрукти додаються після застигання, а ось сиропи під час замішування.

Суміш до застигання має бути по консистенції приблизно як сметана. Морозиво сильно вбирає навколишні запахи, рекомендується зберігати його в тарі з кришкою, або закривати харчовою плівкою.

Лайфхаки під час приготування морозива:

  • Якщо планується подача морозива в ріжках (конусах), щоб уникнути протікання, варто покласти на дно шматочок зефіру або маршмеллоу. До того ж, це буде смачний сюрприз.
  • Якщо подача десерту призначена маленьким ласунам, то варто встромити морозиво в проріз в одноразовій тарілці, це захистить дитину та її одяг від плям.
  • Щоб при заморожуванні на десерті не з’явилися кристалики льоду, варто помістити його в пакет і лише потім в морозилку.

Найшвидший рецепт морозива:

  1. Потрібно взяти пакет, влити в нього всі складові (молоко, вершки) додати до них цукор та ванілін і щось смачне, наприклад, шоколад.
  2. Потім покласти цей пакет у контейнер на насипаний туди лід і сіль, потім зверху засипати сіллю і льодом.
  3. І тільки тоді добре струшувати контейнер протягом 7-10 хвилин – доки вся рідина в пакеті не застигне. Морозиво готове!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Кипарисовик горохоплідний Blue Moon — красиво виглядає у квітниках, альпінаріях і не тільки (ФОТО)
1 хв на прочитання30 Квітня 2024
Гороскоп на вівторок, 30 квітня
Несподівані зміни та потреба у підтримці: гороскоп на вівторок, 30 квітня
2 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
В Амстердамі жінку оштрафували на 140 євро за справляння потреби надворі, а та «вибила» у міста 4 млн євро на туалети
5 хв на прочитання3 години тому
Викрито організовану групу лікарів.
Фото: ДБР, ілюстративне
Викрито організовану групу лікарів, які підробляли документи для отримання інвалідності
1 хв на прочитання4 години тому
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитання4 години тому
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитання5 годин тому
Не стань браконьєром: як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров'я
7 хв на прочитання5 годин тому
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитання6 годин тому