Догори
Дати відгук

Як приготувати пишні яблучні оладки: безпрограшний рецепт

Ці ласощі зможе спекти кожен.

1 хв на прочитання26 Січня 2024, 15:00
Яблучні оладки на кефірі Яблучні оладки на кефірі
Поділитись:

Яблучні оладки – гідна заміна шарлотці і ситний сніданок. Ці ласощі зможе спекти кожен.

Яблучні оладки на кефірі 

  • 2 яйця 
  • 250 мл кефіру (жирність 2,5%) 
  • борошно 160 г
  • цукор 100 г або менше (за смаком)
  • 1 ч. л. розпушувача 
  • щіпка солі 
  • 3 яблука 
  • соняшникова олія для смаження

Змішайте сухі інгредієнти (борошно, розпушувач, сіль, цукор). Після – вбийте яйця і влийте кефір. Перемішайте віночком, але не збивайте. Тісто за консистенцією має нагадувати густу сметану. Зверніть увагу, що грудочок не має бути. 

З вимитих яблук зніміть шкірку, натріть їх на тертці і додайте в тісто. 

Смажте яблучні оладки на соняшниковій олії – приблизно по одній хвилині з кожного боку. 

Порада приготування

Щоб отримати пишні яблучні оладки, а не фруктові коржики, тісто не варто інтенсивно збивати при замішуванні, а також зайвий раз перемішувати при зачерпуванні тіста для смаження.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.