Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Як приготувати домашню вершкову карамель: ідеально для тортів та десертів

Як приготувати домашню вершкову карамель: ідеально для тортів та десертів

Чимало популярних десертів складаються з карамелі.

1 хв на прочитання08 Березня 2024, 11:51
Рецепт приготування вершкової карамелі Рецепт приготування вершкової карамелі
Поділитись:

Карамель — безпрограшний варіант для десертів. Всі її дуже люблять без виключень. А коли вона з вершковим смаком, то їй взагалі ціни немає.

При приготуванні ласощів важливо вчасно зняти цукор зі сковороди. Якщо знімете занадто рано - карамель зацукриться, а якщо занадто пізно - підгорить.

Приготувати тягучу карамель можна в тому випадку, якщо використовувати чіткі пропорції та дотримувати часу приготування. Рецепт та його деталі читайте далі в статті.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

  • глюкозний сироп — 20 г;
  • цукор — 100 г;
  • вершки 33% — 60 г;
  • вершкове масло — 70 г.

Як приготувати

Починаємо з нагрівання вершків. Потрібно довести до температури 80 градусів. Відставте в сторону потім. Тепер треба зробити суху карамель, змішавши цукор та глюкозу. Тепер в деталях.

Поставте на вогонь сотейник з товстим дном. Нагрійте, а потім поступово всипайте цукор та розтоплюйте його. Влийте глюкозний сироп. Обережно помішуйте лопаткою, щоб рівномірно все топилося. Через деякий час почне з’являтися коричневий колір. Слідкуйте, щоб не згоріла.

Коли з’явиться коричнева карамель, її потрібно деглазурувати, вливши вершки. Ретельно перемішайте також разом з маслом. Готову карамель поставте в холодильник для стабілізації. Потім з нею можна працювати через кондитерський мішок.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Міскантус. Фото: DW
В Україні почали вирощувати міскантус, який дає на 20% більше енергії, ніж деревина
1 хв на прочитання3 години тому
Ціни на томати до 120 грн/кг: в Україні дорожчають помідори через негоду та зростання витрат на обігрів теплиць
Ціна на помідори зросла до 120 грн/кг через листопадові погодні катаклізми
2 хв на прочитання6 годин тому
ФОТО: земельні наділи / agropolit.com
Чому учасники бойових дій не можуть отримати землю у приватну власність під час війни
1 хв на прочитанняВчора
Фото ілюстративне
Ціни на борщовий набір впали втричі: надлишок продукції та воєнні ризики обвалили ринок
2 хв на прочитання09 Листопада 2025
Смак подорожей у келиху: як Європа святкує день винного туризму
2 хв на прочитання09 Листопада 2025
Лоза, що дає життя: як українські винороби і садівники створюють нову культуру
2 хв на прочитання09 Листопада 2025
Від форелі на Закарпатті до 2,4 млн товстолоба на Одещині: масштабне зариблення водойм
2 хв на прочитання08 Листопада 2025
Червоне з характером: коли Мерло займає центр уваги
1 хв на прочитання07 Листопада 2025