Як приготувати домашній плавлений шоколадний десерт: діти уплітатимуть його за обидві щоки
Готується він швидко та просто.
Для ласунів, які полюбляють шоколад або нутеллу, пропонуємо взяти до уваги більш корисний та менш калорійний варіант ласощів. А саме, шоколадний плавлений сирок.
Готується він швидко та просто. А розлітається на сніданок із бутербродами дуже швидко. Особливо діти уплітають його за обидві щоки.
Складові:
- Кислий сир ( “творог”) – 500 гр.
- Цукор – 50 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Сода – 1/2 ч. л.
- Какао порошок – 2 ст. л.
- Шоколад – 100 гр. або какао – 3 ст.л
- Вершкове масло – 50 гр.
Як готувати:
1. У глибоку чашу висипаємо кислий сир (бажано домашній), додаємо яйце, цукор, соду та сіль. Все це потрібно добре з’єднати занурювальним блендером. Тобто пробити до однорідної пасти.
2. Далі цю масу в цій же чаші (краще, якщо вона буде скляною) відправляємо на водяну баню (вода повинна вже кипіти). Так масу потрібно проварити протягом 10 хвилин, постійно помішувати. Вона стане рідшою, ніж була спочатку.
3. У гарячу масу поступово ввести просіяне какао або шоколадку, вашу улюблену. Це може бути чорний, молочний, з горішками та іншими добавками. Перемішуйте масу, доки шоколад не розтане. Перемішати до однорідності, щоб не було грудок.
4. Поки маса гаряча, відразу треба додати вершкове масло. Перемішати, щоб воно розтануло. Готово! Залишилося лише повністю остудити нашу шоколадну пасту.
Охолоджувати можна при кімнатній температурі. Маса загусне і намазуватиметься на хліб, як справжня шоколадна паста. Виходить дуже смачно та корисно. Бутерброди або тости вийдуть нереально смачні. Ви та Ваша родина будете в захваті!
Більше новин читайте на GreenPost.