Бограч належить до скарбів української кухні. Цією стравою завжди гостинно вітають гостей у гірських селах Карпат, особливо серед гуцулів. Аромат паприки та гіркого перцю та неймовірна ніжність м'яса роблять бограч особливим гастрономічним задоволенням.
Знаючи рецепт, ви можете насолоджуватися смаком аутентичного гуцульського бограчу у затишку своєї домівки і подаруйте собі та своїм близьким новий гастрономічний досвід!
Інгредієнти:
яловичина — 500 г;
цибуля — 2 шт.;
рослинна олія — 2 ст. ложки;
гостра паприка — 2 ст. ложки;
сіль — 1 ст. ложка;
чорний перець — 1 ч. ложка;
гіркі червоні перці — 2-3 шт.;
копр — 2-3 г (за бажанням);
часник — 3-4 г (за бажанням);
томатна паста — 2-3 ст. ложки;
паприка солодка — 2 ст. ложки.
Приготування.
Розігріти олію в глибокій каструлі чи казані на середньому вогні.
Додати нарізану цибулю й обсмажити до золотисто-коричневого кольору.
Додати кубики м'яса і готувати, поки вони не стануть коричневими.
Додати гостру паприку й обсмажити її протягом 1-2 хвилин, постійно помішуючи.
Додати сіль, чорний перець та інші спеції за смаком.
Додати гіркі перці, копр і часник, та готувати ще 2-3 хвилини.
Додати томатну пасту і солодку паприку, і знову готувати 2-3 хвилини.
Долити досить води, щоб усе покрити, та дати покипіти.
Зменшити вогонь, накрити і тушкувати бограч приблизно 1,5-2 години, поки м'ясо не стане надзвичайно ніжним.
Подавати гарячим, можливо, зі сметаною та хлібом.
Також ми писали, що борщ виходить утричі смачніший: рецепт борщової заправки з буряка.