Як приготувати банановий кекс з шоколадом: смачна випічка від Євгена Клопотенка
Шоколад додає випічці свого насиченого смаку.
Цей банановий кекс виходить неймовірно м’яким саме через додавання плодів у тісто. Тому банани не повинні бути надто твердими. Шоколад додає випічці свого насиченого смаку. Євген спеціально додав у тісто саме шматочки, щоб вони розтанули вже у процесі випікання та утворився красивий розріз.
Не забувайте, що готовий кекс має спочатку повністю охолонути у формі, тільки після цього його можна діставати. Інакше він може поламатися. Тож майте терпіння і ставте чайник вже після повного остигання.
ЯК ПРИГОТУВАТИ БАНАНОВИЙ КЕКС
ІНГРЕДІЄНТИ
КЕКС З БАНАНОМ І ШОКОЛАДОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Очистьте 3 банани та покладіть у чашу блендера. Вбийте 3 яйця, додайте 100 г цукру та 100 г розм’якшеного вершкового масла. Перебийте до об’єднання.
КРОК 2
Далі всипте 240 г борошна і 7 г розпушувача, додайте 100 мл сметани жирністю 20%. Ще раз перебийте, поки маса не стане однорідною.
КРОК 3
Потріть копчену грушу на дрібній тертці. Додати до маси та обережно перемішайте лопаткою.
КРОК 4
Форму для кексу змастіть з усіх боків 10 г вершкового масла та присипте борошном. Зайве борошно витрусіть. Я використовував прямокутну металеву форму для кексів розміром 26 на 11 см.
КРОК 5
Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Відкрийте плитку молочного шоколаду і подрібніть руками або ножем.
КРОК 6
Викладіть у форму для кексу половину тіста, присипте шоколадом, а зверху – другу частину тіста.
КРОК 7
Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Готовому куксу дайте спочатку повністю охолонути в формі, а вже потім діставайте та нарізайте. За бажанням притрусіть кекс цукровою пудрою.