Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Агро
  • Як приготувати банановий кекс з шоколадом: смачна випічка від Євгена Клопотенка

Як приготувати банановий кекс з шоколадом: смачна випічка від Євгена Клопотенка

Шоколад додає випічці свого насиченого смаку.

2 хв на прочитання16 Березня 2023, 12:20
Поділитись:

Цей банановий кекс виходить неймовірно м’яким саме через додавання плодів у тісто. Тому банани не повинні бути надто твердими. Шоколад додає випічці свого насиченого смаку. Євген спеціально додав у тісто саме шматочки, щоб вони розтанули вже у процесі випікання та утворився красивий розріз.

Не забувайте, що готовий кекс має спочатку повністю охолонути у формі, тільки після цього його можна діставати. Інакше він може поламатися. Тож майте терпіння і ставте чайник вже після повного остигання.

ЯК ПРИГОТУВАТИ БАНАНОВИЙ КЕКС

ІНГРЕДІЄНТИ

КЕКС З БАНАНОМ І ШОКОЛАДОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Очистьте 3 банани та покладіть у чашу блендера. Вбийте 3 яйця, додайте 100 г цукру та 100 г розм’якшеного вершкового масла. Перебийте до об’єднання.

 КРОК 2

Далі всипте 240 г борошна і 7 г розпушувача, додайте 100 мл сметани жирністю 20%. Ще раз перебийте, поки маса не стане однорідною.

 КРОК 3

Потріть копчену грушу на дрібній тертці. Додати до маси та обережно перемішайте лопаткою.

 КРОК 4

Форму для кексу змастіть з усіх боків 10 г вершкового масла та присипте борошном. Зайве борошно витрусіть. Я використовував прямокутну металеву форму для кексів розміром 26 на 11 см.

 КРОК 5

Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Відкрийте плитку молочного шоколаду і подрібніть руками або ножем.

 КРОК 6

Викладіть у форму для кексу половину тіста, присипте шоколадом, а зверху – другу частину тіста.

 КРОК 7

Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40-45 хвилин. Готовому куксу дайте спочатку повністю охолонути в формі, а вже потім діставайте та нарізайте. За бажанням притрусіть кекс цукровою пудрою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost