Догори
Дати відгук

Як правильно вибрати заморожену рибу в магазині: поради від професіонала

Є 5 секретів, які дозволять вам завжди купувати заморожену рибу відмінної якості.

2 хв на прочитання02 Березня 2024, 12:00
Як купувати заморожену рибу відмінної якості Як купувати заморожену рибу відмінної якості
Поділитись:

Вибрати якісну заморожену рибу неймовірно складно, оскільки немає можливості оцінити візуально зовнішній вигляд та відчути запах. Однак це не означає, що варто купувати кота в мішку, сподіваючись на свій успіх. Є 5 секретів, які дозволять вам завжди купувати заморожену рибу відмінної якості.

1. Виробник.

Як правило, вони дотримуються стандартів якості та дорожать своєю репутацією. Якщо у вас є улюблений виробник, товаром якого ви завжди залишалися задоволені, сміливо купуйте тільки його товари.

2. Лід

Незважаючи на те, що переплачувати за лід не хочеться, його наявність має бути в обов’язковому порядку: саме він не дозволяє рибі зникнути. Як правило, кількість льоду у хорошої риби варіюється в межах 30-50% від загальної ваги продукту.

3.Добавки

Вивчіть склад – у ньому не повинні фігурувати жодні сторонні хімічні елементи. Їх наявність говоритиме про те, що риба була не дуже гарної якості, а хімія дозволить їй виглядати добре.

4. Форма

Філе здається правильним вибором, проте є ряд нюансів – по філе ви точно не визначите вид риби та її якість. Купуйте лише цільну рибу.

5. Регіон

Вивчіть повну інформацію: якщо місце вилову та упаковки розташовані близько один до одного, то риба буде гарної якості.

Також, не варто брати рибу з білими плямами або ділянками, що поміняли колір: це вказує на обмороження або зіпсутість Скорчене рибне філе повідомляє про те, що його неодноразово розморожували і знову заморожували.

Норвезькі вчені провели ряд досліджень, в результаті яких довели, що заморожена риба за своїм вітамінним складом нітрохи не поступається свіжій. Правда, при цьому відзначається важливий факт: мають бути строго дотримані правила та умови заморожування, зберігання та розморожування. Слідкуйте за тим, що вам доступно, і радуйте сім'ю смачною корисною їжею!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.