Як правильно вибрати заморожену рибу в магазині: поради від професіонала
Є 5 секретів, які дозволять вам завжди купувати заморожену рибу відмінної якості.
Вибрати якісну заморожену рибу неймовірно складно, оскільки немає можливості оцінити візуально зовнішній вигляд та відчути запах. Однак це не означає, що варто купувати кота в мішку, сподіваючись на свій успіх. Є 5 секретів, які дозволять вам завжди купувати заморожену рибу відмінної якості.
1. Виробник.
Як правило, вони дотримуються стандартів якості та дорожать своєю репутацією. Якщо у вас є улюблений виробник, товаром якого ви завжди залишалися задоволені, сміливо купуйте тільки його товари.
2. Лід
Незважаючи на те, що переплачувати за лід не хочеться, його наявність має бути в обов’язковому порядку: саме він не дозволяє рибі зникнути. Як правило, кількість льоду у хорошої риби варіюється в межах 30-50% від загальної ваги продукту.
3.Добавки
Вивчіть склад – у ньому не повинні фігурувати жодні сторонні хімічні елементи. Їх наявність говоритиме про те, що риба була не дуже гарної якості, а хімія дозволить їй виглядати добре.
4. Форма
Філе здається правильним вибором, проте є ряд нюансів – по філе ви точно не визначите вид риби та її якість. Купуйте лише цільну рибу.
5. Регіон
Вивчіть повну інформацію: якщо місце вилову та упаковки розташовані близько один до одного, то риба буде гарної якості.
Також, не варто брати рибу з білими плямами або ділянками, що поміняли колір: це вказує на обмороження або зіпсутість Скорчене рибне філе повідомляє про те, що його неодноразово розморожували і знову заморожували.
Норвезькі вчені провели ряд досліджень, в результаті яких довели, що заморожена риба за своїм вітамінним складом нітрохи не поступається свіжій. Правда, при цьому відзначається важливий факт: мають бути строго дотримані правила та умови заморожування, зберігання та розморожування. Слідкуйте за тим, що вам доступно, і радуйте сім'ю смачною корисною їжею!
Більше новин читайте на GreenPost.