Як правильно складати продукти у холодильнику? Це питання, яке насправді багато хто недооцінює. Бактерії досить добре розмножуються у холодильнику. Тому всі сирі продукти, особливо м'ясо та рибу, краще зберігати не по сусідству з фруктами, овочами та молочними продуктами. Цим та іншими лайфхаками, які допоможуть зберегти продукти, ділиться Телеграм-канал «Академія здоров'я».
Для сирів в ідеалі має бути окремий контейнер. Краще зберігати сири та ковбаси на верхній полиці.
Готові продукти повинні бути герметично закриті і не стояти просто на тарілці обвітрюватися. Усі середні полиці для цих продуктів, і сюди також можна впхнути молочні продукти.
Нижні полиці якраз для охолодженого м'яса та риби. Проте слід пам'ятати, що довше 24-32 години краще не тримати ці продукти в холодильнику.
Також ми наводили чотири поради, які допоможуть довше зберігати свіжими продукти в холодильнику й укритті.