Догори
Дати відгук

Як надати омлету пишність: збережеться і при подачі на стіл

Не варто відразу ж подавати омлет після приготування.

1 хв на прочитання25 Липня 2022, 17:41
Поділитись:

Багато господинь неусвідомлено порушують технологію приготування цієї класичної страви, інформує Ukr.Media.

Які 5 помилок зустрічаються найчастіше:

Надлишок борошна чи молока

Найчастіше омлет готують із додаванням молока, проте надто велика кількість рідини не дасть яйцям піднятися. Слідкуйте за тим, щоб на одне велике яйце припадало не більше столової ложки молока.

З борошном теж варто виявляти обережність. Якщо ввести його в дуже великій кількості, то омлет не тільки не підніметься, а ще й стане гумовим.

Піна

Деякі господині активно збивають яйця, доки не з'явиться пишна піна. Якщо ви це помітили, то у 99% випадків омлет опаде ще у процесі приготування.

Тому просто з'єднуйте яйця та інші компоненти до однорідності.

Вибір сковорідки

Чим менший діаметр посуду, тим вища ймовірність того, що страва почне підніматися. Якщо сковорідка дуже широка, то омлет не зможе набрати потрібного обсягу.

Тому для приготування омлету варто придбати спеціальну сковорідку.

Інтенсивність вогню

Сковорода в обов'язковому порядку має бути прогріта: якщо начиння холодне, то і омлет вийде тоненьким. А ось інтенсивність вогню має бути середньою.

Занадто активне полум'я або слабкий вогонь лише погіршать якість омлету.

Подання

Не варто відразу ж подавати омлет після приготування. Після того, як ви закінчили готування омлету, йому потрібно "відпочити" не менше ніж п'ять хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитання7 годин тому
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання8 годин тому
Рецепт приготування Закуска Швидка страва
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитання10 годин тому
Розведення гусей на Полтавщині Прибутковий бізнес
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитання11 годин тому
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитання13 годин тому
Шоколадний смузі з бананом і молоком: десерт, який готується лічені хвилини
1 хв на прочитання20 годин тому
Міністра агрополітики підозрюють у незаконному заволодінні державною землею на майже 300 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Ароматні та м’які бананові булочки до кави або чаю: легкий рецепт випічки
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost
Прогноз погоди в Україні на 25 квітня
Хмарно з проясненнями: прогноз погоди в Україні на 25 квітня
1 хв на прочитання32 хвилини тому
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на операцій з оброблення відходів
Міндовкілля ініціює спрощення порядку отримання дозволу на здійснення операцій з оброблення відходів у рамках експериментального проєкту 
2 хв на прочитаннягодина тому
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
На Закарпатті - сніголавинні попередження!
1 хв на прочитання2 години тому
Як захистити себе в інтернеті
Подбайте про онлайн-безпеку: поради від кіберполіції
1 хв на прочитання3 години тому
Стали відомі переможці всеукраїнського екологічного конкурсу малюнків
1 хв на прочитання4 години тому
Синоптики пояснили, коли очиститься атмосфера над Україною від жовтого пилу
1 хв на прочитання5 годин тому
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання6 годин тому
Ліси для майбутнього: SoftServe і WWF-Україна відновили гектар лісу на Львівщині
4 хв на прочитання7 годин тому