Догори
Дати відгук

Як людям із інвалідністю безпечно пережити карантин

Якщо немає потреби в детальному фізичному огляді пацієнта, такі консультації  можна провести онлайн.

1 хв на прочитання04 Грудня 2020, 16:53
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Карантинні обмеження так чи інакше ведуть до ізоляції від суспільства та можуть негативно вплинути на здоров'я людей із фізичною та ментальною інвалідністю. Як їм безпечно пережити самоізоляцію, розповіла лікарка й ексміністр охорони здоров'я Уляна Супрун.

Вона радить насамперед продумати план дій на випадок захворювання. Неважливо, про що йдеться: інфікування коронавірусом чи загострення основної хвороби.

Варто зробити вдома  запас їжі, води, засобів гігієни та медикаментів на той випадок, коли сама людина не зможе вийти до магазину чи аптеки та її для цього не навідають родичі, соціальний працівник або сусіди. 

Також необхідно перестрахуватися та завчасу подумати ким можна замінити доглядальника, якщо той захворіє на COVID. Можна попросити родичів чи знайомих або завчасно звернутися до медпрацівників або соціальних служб із проханням підібрати людину на заміну.

Уляна Супрун також радить не скасовувати планові консультації з лікарем. Якщо немає потреби в детальному фізичному огляді пацієнта, такі консультації  можна провести онлайн.

Не слід забувати й про дезінфекцію предметів і пристроїв, які допомагають  людині з інвалідністю покращити якість життя: колісний візок, булу тростину, окуляри та слуховий апарат.

Раніше GreenPost уже збирав для своїх читачів поради, як поводитися, якщо раніше доводилося контактувати із хворим на COVID, або доглядати когось із інфікованих близьких.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.