Як консервувати огірки й помідори без солі – Клопотенко поділився лайфхаками
Можна використати томатний кетчуп.
Багато українців вважають, що консервація - це в першу чергу сіль, якщо не буде солі - не буде закруток. Тож шеф-кухар Євген Клопотенко пояснив, чи це справді так.
У сюжеті "Сніданку з 1+1" він наголосив, що ця харчова добавка - не консервант, її додають для смаку, пише «Уніан».
Так, Клопотенко поділився рецептами консервування огірків та помідорів без солі. Існує, наприклад, така технологія як помідори у власному соці: овочі проварити хвилин 10 у воді, стерилізуєте банки або в мікрохвильовці, або в духовці, поки помідори гарячі, заливаєте їх й закриваєте. "Не потрібно ні солі, нічого. Тут є кислота, яка все консервує", - каже кухар.
Раніше ми писали: Спеціалісти радять, як доглядати помідори у перший місяць літа