Догори
Дати відгук

Як із найдорожчого салону: 6 найпростіших масок для волосся, які легко приготувати вдома

Перш ніж спробувати той чи інший засіб, впевнись, що він тобі підійде.

4 хв на прочитання29 Жовтня 2023, 23:50
 Маски для волосся приготувати вдома Маски для волосся приготувати вдома
Поділитись:

Пробуєш різні шампуні, проте позбутися сухості чи посічених кінчиків не виходить? Це означає, що твоє волосся потребує додаткового догляду.

Тебе не задовольняє стан і зовнішній вигляд волосся? Пробуєш різні шампуні, проте позбутися сухості чи посічених кінчиків не виходить? Це означає, що твоє волосся потребує додаткового догляду, й для цього не обов’язково купувати дорогі засоби.

Перш ніж спробувати той чи інший засіб, впевнись, що він тобі підійде. Для приготування знадобляться складові, які завжди є у тебе вдома, проте деякі можуть викликати алергію. Якщо після нанесення суміші ти відчуваєш печіння або свербіння, негайно змий та спробуй щось інше.

Рецепт для росту волосся

Довгі локони не завжди виходить відростити без допоміжних засобів. Допоможе простий рецепт домашньої маски для волосся. Для приготування тобі знадобляться:

  • невелика пачечка сухих дріжджів;
  • столова ложка касторової олії;
  • столова ложка білого цукру.

Спочатку потрібно зробити класичну опару, для цього змішай дріжджі з теплою водою та додай цукру. Остаточна температура не має бути дуже високою, тому попередньо слід перевірити готову суміш пальцем. Не заливай окропом, у ньому дріжджі втрачають свої властивості. Коли опара трохи вистигне, додай касторову олію.

Нанеси суміш на корені й розподіли по довжині або залиш так – як тобі зручніше. Одягни шапочку для ванної або покрий волосся звичайним поліетиленовим пакетом і закутай рушником. Залиш так на 30 хвилин, а потім змий теплою водою з шампунем. Щоб отримати бажаний ефект, повторюй цю процедуру двічі на тиждень. За статистикою, вже за 30 днів твоє волосся виглядатиме значно краще.

Для відновлення локонів без візиту до салону

Після довготривалого фарбування, хвороби, частих завивок шевелюра часто втрачає вологу та природний блиск, виглядає тьмяною і непривабливою. Одного шампуню та бальзаму тут недостатньо, знадобляться додаткові засоби. Ти легко приготуєш їх у домашніх умовах. Домашні маски для відновлення волосся роблять на основі:

  • яйця. Це універсальний варіант, він підходить для будь-яких локонів. Класичний варіант – 20 грамів меду на одне яйце, може бути й більше, в залежності від довжини. Суміш потрібно розподілити по всьому волоссю, накрити рушником і залишити на годину;
  • кефіру. Він може бути й магазинним із максимальною жирністю, але краще візьми домашній, якщо є можливість. Трохи підігрій кефір і додай до нього реп’яхову олію, потім перемішай та розподіли по всій довжині. Витримувати потрібно годину під шапочкою;
  • гірчиці. Її змішують із різними інгредієнтами – подивись, які маєш під рукою. Підійдуть кефір, ефірна олія, мед, яйце. Ефективною є також маска на основі порошку гірчиці (2 частини), змішаного з 6 частинами кокосової олії. Цю суміш наносять на корені та витримують всього 15 хвилин.

Це найпопулярніші рецепти, проте є й багато інших, тому експериментуй та вибирай, який тобі більше до вподоби. Відомо, що ще у Стародавньому Римі у 3-1 ст. до н. е. жінки користувалися масками, щоб покращити стан свого волосся. В ті часи активно готували бальзами на основі молока та мигдалевої олії.

Як приготувати суміш проти випадіння

Втрата локонів – не просто неприємне, а й небезпечне явище. Не ігноруй його, а почни боротьбу за допомогою домашніх засобів. Для цього тобі знадобиться декілька цибулин – їхня кількість може бути різною, та зазвичай беруть 2-3. Натри їх на тертці та змішай із лимонним соком, нанеси на волосся й зроби легкий масаж голови, щоб покращити кровообіг.

Потримай суміш 30 хвилин, а потім змий прохолодною водою. Будь готова до специфічного запаху цибулі. Якщо він видається занадто неприємним, маємо й інший рецепт на основі ромашки та кавової гущі. З цих інгредієнтів виходять не лише хороші маски, а й скраби для шкіри голови – вони видаляють відмерлі частинки шкіри.

Для повсякденного догляду за волоссям тобі знадобляться шампуні й бальзами, що полегшують розчісування. Вибирай їх в інтернет-магазині Аврора, адже тут багато косметики від відомих світових та українських брендів. Забрати посилку ти можеш безкоштовно в одній із торговельних точок мережі  магазинів у Миколаєві, Харкові, Вінниці та інших містах. Можлива доставка також службами-перевізниками.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.