Догори
Дати відгук

Як фінішувати разом: лікар розкриває секрети одночасного оргазму

Вважається, що синхронний оргазм можливий лише у разі досить тривалих і серйозних стосунків.

2 хв на прочитання22 Січня 2023, 00:38
Поділитись:

Як фінішувати разом? Йдеться, звісно, не про гоночну трасу, а про бажаний, але рідкісний одночасний оргазм. Про це розповідає лікар Олександра Литкіна.

За статистикою, під час сексу завжди оргазмують близько 70 % чоловіків і лише від 17 до 30 % дівчат. А сам оргазм у середнього чоловіка триває 5-10 секунд, а у жінки — 15 секунд і довше. Є навіть дослідження, що гетеросексуальні жінки відчувають оргазм рідше за інших. Очевидно, що для успіху хлопцям потрібно фінішувати повільніше, а дівчатам трохи швидше.

Сексологи постійно вказують на те, що практично для всіх жінок дуже важливі попередні пестощі. Це дозволяє жінкам розслабитися, збудитися і почати відчувати задоволення, що плавно досягає піку. Мабуть, головний супутник на шляху до синхронного оргазму — кунілінг. Щоправда, встигніть вчасно зупинитися, щоби потім продовжувати отримувати задоволення разом. Авторка безлічі книг про секс і стосунки, американська колумністка Трейсі Кокс називає цей прийом «міст» — назва техніки якраз натякає на перехід від кліторальної стимуляції до вагінальної. Від феляції, до речі, сексологи рекомендують у цьому випадку відмовитися — він занадто заводить багатьох чоловіків і наближає оргазм.

Ще один важливий пункт — комфортний для обох темп. Хлопці зазвичай люблять більш швидкі та різкі рухи. Можливо, у таких уподобаннях винні стереотипи, створені індустрією порно. Дівчата часто зізнаються, що їм подобається або спокійніший темп, або чергування швидкісних режимів. Вгадати бажання партнера практично неможливо, то краще запитати і домовитися.

«Загалом — говоріть. Не під час всього акту, а ближче до фінішу. У пориві пристрасті не завжди легко помітити, що партнер дуже близький до кульмінації. Якщо вчасно повідомити про це, то можна сповільнитись, змінити позу, трохи охолонути або, навпаки, зайнятися сексом ще інтенсивніше, щоб терміново фінішувати разом. Вищезгадана Трейсі Кокс пропонує використовувати шкалу від одного до десяти, щоб підказувати партнеру, наскільки кожен із вас близький до оргазму: «Стогін «Де-е-ев'ять» або коротка відповідь «Поки що трійка» спочатку можуть виглядати дивно, але це дуже швидка та ефективна метод комунікації у ліжку», — радить Олександра Литкіна.

Вона також нагадує: що більше практики, то краще ви знаєте одне одного. Вважається, що синхронний оргазм можливий лише у разі досить тривалих і серйозних стосунків.

Також ми розповідали про секс після менопаузи: що варто знати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
Нові можливості та фінансовий успіх: гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
1 хв на прочитаннягодина тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитання2 години тому
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання3 години тому
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитання4 години тому
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання5 годин тому
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання5 годин тому
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитання6 годин тому