Ягоди, які зменшують ризики серцевого нападу

1 хв на прочитання12 Травня 2023, 16:32

Люди, які вживають багато ягід, мають нижчий кров'яний тиск.

У чорниці і полуниці міститься багато рослинних сполук під назвою антоціани. Вони надають ягодам яскраві відтінки.

Фахівці пов'язали ці сполуки з поліпшенням здоров'я людини.

В ході досліджень, які проводили вчені Королівського університету Белфаста, було виявлено, що у жінок, які з'їдали більше трьох порцій чорниці або полуниці на тиждень, ризик серцевого нападу зменшився на 34% в порівнянні з тими, хто з'їдав менше ягід.

Вчені також вважають, що антоціани роблять кровоносні судини еластичнішими і сприяють нормалізації тиску.

Фахівці припустили, що кишечник частково може відповідати за благотворний вплив флавоноїдів на артеріальний тиск.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: