Яблучний пиріг із заварним кремом — смакує ще теплим, однак наступного дня стає ще смачнішим

2 хв на прочитання29 Березня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Через ніч він стає монолітним, легко нарізається і просто тане у роті.

Яблучний пиріг із заварним кремом смакує ще теплим, однак наступного дня він стає ще смачнішим. Якщо одразу після випікання тісто кришиться, а крем дуже м’який (хоч у цьому теж є своя родзинка), то через ніч пиріг стає суцільним, монолітним, він легко нарізається і просто тане в роті.

Інгредієнти:

яйця — 2 шт. (1 для тіста + 1 для начинки);

цукор — 1 скл. для тіста + 4 ст. л. для начинки;

сметана — 2 ст. л.;

вершкове масло — 180 г;

розпушувач — 0,5 ч. л.;

борошно — за потребою;

картопляний крохмаль — 2 ст. л.;

молоко — 2 скл.;

ванілін — до смаку;

яблука — 2-3 шт.

Приготування.

Спочатку слід замісити тісто для пирога. Для цього яйце потрібно збити з цукром, додати сметану, розпушувач і ванілін. Усе вимішати.

В окрему глибоку миску всипати трохи (1-1,5 склянки) борошна й перетерти його з маслом (масло треба попередньо вийняти з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури).

У крихти з борошна та масла вилити рідку суміш і замісити тісто. Досипати ще борошна. Тісто має стати м’яким, але до рук не повинно липнути.

Розділити його на дві частини: більшу (2/3) і меншу (1/3). Покласти на півгодини в холодильник.

Тим часом зварити крем. Яйце збити з цукром, додати крохмаль і ванілін, усе ретельно вимішати. Поступово додавати молоко й розмішувати, стежачи, щоб не було грудочок.

Суміш поставити на вогонь або на водяну лазню й варити помішуючи, поки не загусне.

Яблука очистити від серцевини та шкірки, нарізати кубиками.

Вийняти з холодильника тісто. Більшу частину розкачати і викласти у глибоку форму так, щоб були бортики. На тісто викласти яблука й залити кремом.

З меншої частини тіста розкачати круг, порізати його на смужки та викласти на пиріг у вигляді сітки.

Випікати пиріг 40-50 хвилин при температурі 180 °C.

Зверху можна посипати цукровою пудрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: