Яблучний пиріг із родзинками «Домашній» — зовсім простий у приготуванні й дуже смачний

1 хв на прочитання30 Березня 2025, 00:36
Фото: Максим Нікітін

Поєднання родзинок і яблук надає йому приємної кислинки, а хрустка скоринка гармонує із пухкою серединкою.

Яблучний пиріг із родзинками «Домашній» зовсім простий у приготуванні й дуже смачний. Родзинки у поєднанні з яблуками надають йому неповторної приємної кислинки, а хрустка скоринка напрочуд вдало гармонує із ніжною та пухкою серединкою.

Інгредієнти:

яйця — 3 шт.;

цукор — 1 скл. для тіста + 3 ст. л. для посипки;

сметана — 1 скл.;

вершкове масло — 50 г для тіста + 20 г для посипки;

розпушувач — 1 ч. л.;

ванілін — до смаку;

борошно — 2 скл. для тіста + 3 ст. л. для посипки;

яблука — 2 великі;

родзинки — 100 г.

Приготування.

Спочатку приготувати тісто. Яйця збити з цукром. Не перестаючи збивати, додати сметану та тепле розтоплене масло.

Коли цукор повністю розтане, всипати розпушувач і борошно й вимішати ложкою до однорідності. Тісто має бути, як густа сметана.

Форму для випікання змастити вершковим маслом і посипати борошном. Вилити у неї половину тіста, викласти порізані на шматочки почищені яблука, посипати родзинками та вилити наверх решту тіста.

Форму поставити у духовку, розігріту до 200 °C, на 20 хвилин.

Тим часом приготувати посипку. Інгредієнти для неї покласти у мисочку і перетерти руками. Мають вийти крихти.

Пиріг вийняти, посипати поверхню крихтами й поставити знов у духовку ще на 20 хвилин.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: