Догори
Дати відгук

Яблучне пюре на зиму: кремова структура, смак - неперевершений

Можна готувати з ним всю зиму бісквітні рулети, еклери та круасани – нереальне задоволення.

2 хв на прочитання10 Грудня 2023, 23:50
Яблучний крем-пюре на зиму Яблучний крем-пюре на зиму
Поділитись:

Яблучний крем-пюре з вершковим смаком можна їсти ложками, зупинитись неможливо. Можна готувати з ним всю зиму бісквітні рулети, еклери та круасани – нереальне задоволення. Приготуйте – це неймовірна смакота!

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Яблука очищені 3 кг
  • Згущене молоко 2 банки (по 370 гр)
  • Вода 100 мл
  • Сіль дрібка

Приготування:

1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки. Нарізаємо їх на часточки. Щоб яблука швидше приготувалися, подрібнюємо їх. Вага яблук у чистому вигляді 3 кг.

2. Каструлю з товстим дном ставимо на плиту, наливаємо воду 100 мл та розігріваємо. Вона має повністю покрити дно каструлі, щоб нічого не підгоріло. Висипаємо яблука у каструлю. Тушимо яблука на середній потужності до м’якості, прикривши кришкою. Періодично перемішуємо, щоб яблука не підгоріли. За часом це займає 20-30 хвилин.

3. Потім, не знімаючи каструлю з плити, перебиваємо все занурювальним блендером до однорідної маси без грудочок. Робимо перерви для остигання блендера. Додаємо згущене молоко до смаку. Додаю дві банки. Якщо яблука дуже солодкі беріть одну банку.

Для посилення смаку можна встипати гарну дрібку солі. Все перемішуємо та доводимо до кипіння на середній потужності, обов’язково прикриваємо кришкою. Яблука мають властивість стріляти на всі боки гарячими бризками. Періодично акуратно піднімаємо кришку та перемішуємо. Після закипання потужність плити мінімальна, варимо 20 хвилин. Не забуваймо перемішувати, щоб крем-пюре не підгоріло.

4. Розкладаємо крем-пюре по стерилізованих гарячих банках. Банки стерилізую в мікрохвильовій печі 3-4 хвилини, наливши трохи води. Каструлю з плити не знімаємо до останньої банки. Накриваємо прокип’яченими кришками і закручуємо.

Банки не перевертаємо на кришки, залишаємо до повного остигання.

Зберігатися таке яблучне пюре за кімнатної температури. Виходить 4 банки по 550 мл і дві банки по 330 мл яблучного пюре зі смаком згущеного молока.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost