Звичайне яблучне повидло можна перетворити на вишуканий делікатес, додавши до нього свіжий імбир. Він додасть легку гостроту та унікальний аромат.
Інгредієнти.
яблука — 2 кг;
цукор — 1 кг;
тертий свіжий імбир — 1 ч. л.;
сік половини лимона.
Приготування.
Яблука очистити від шкірки та серцевини, нарізати невеликими кубиками.
Скласти яблука в каструлю, засипати цукром, додати імбир і лимонний сік. Залишити на кілька годин, щоб яблука пустили сік.
Поставити каструлю на повільний вогонь. Довести до кипіння, періодично помішуючи.
Варити 40–50 хвилин, поки повидло не загусне. При бажанні можна подрібнити його блендером до стану пюре.
Розлити гаряче повидло в стерилізовані банки і закатати.
Більше рецептів читайте на GreenPost.