Вишукано та смачно: рецепт галицького медівника на пиві

1 хв на прочитання26 Лютого 2023, 15:27

Виймати з форми медівник слід вже холодним.

Перші осінні вихідні у Львові обіцяють бути похмурими, але це не привід сумувати. Яскравішими дні можна зробити за допомогою смачної та легкої випічки. Рецепт медівника із пивом, який точно потішить вас та всю сім'ю.

Інгредієнти: 1 склянка меду, 500 г цукру, 4 яйця, 600 г борошна, 5 столових ложок олії, 400 г сметани, 1 склянка пива, 2 чайні ложки соди, 1 столова ложка оцту, 1 чайна ложка кориці, 1 чайна ложка гвоздики, пів чайної ложки мускатного горіха, 1 склянка подрібнених волоських горіхів.

Для приготування медівника потрібно розтопити мед та остудити його. Після цього необхідно розтерти жовтки із цукром і медом, поступово додаючи сметану, олію, погашену оцтом соду, борошно та прянощі. Наприкінці у суміш треба додати збиті на густу піну білки, пиво та горіхи. Усе це слід легко вимішати ложкою до утворення однорідної маси.

Пекти медівник треба у великій бритванці, вистеленій промащеним папером. Спочатку пекти в теплій печі за температури орієнтовно 160 °С, а після того, як тісто підійде, температуру варто збільшити до 180-200 °C. Виймати з форми медівник слід вже холодним.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: