Вишневий квас — приємне охолодження у спеку з користю для здоров’я

1 хв на прочитання22 Липня 2022, 07:46

Найкращий квас — домашній.

Квас — популярний літній напій, але, як відомо, іноді під брендом «квас» продаються досягнення сучасної хімії. Найкращий квас — домашній. Наприклад, вишневий.

Інгредієнти (на 6 порцій):

цукор — 70 г

вода — 1.5 л

вишня — 300 г

сухі дріжджі — 0,5 ч. л.

ванілін — 2 г

Приготування.

Зварити компот із води, вишні, цукру та ваніліну. Остудити до температури 35-37 °С. Відцідити вишні.

Відлити в окрему склянку трохи компоту, додати дріжджі.  Залиште на 10-15 хвилин до появи пінного «капелюшка» та влити в каструлю з компотом.

Накрити каструлю харчовою плівкою або марлею й залишити за кімнатної температури на 10-12 годин до появи на поверхні щільного шару піни.

Перелити в скляну банку, закрити герметичною кришкою та поставити в холодильник на 2-3 дні «дозрівати».

Також ми розповідали про компот зі смородини та червоних порічок із листям: хоч зараз, хоч на зиму.

Окрім того, ми писали, що варто знати, вибираючи квас.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: