Квас — популярний літній напій, але, як відомо, іноді під брендом «квас» продаються досягнення сучасної хімії. Найкращий квас — домашній. Наприклад, вишневий.
Інгредієнти (на 6 порцій):
цукор — 70 г
вода — 1.5 л
вишня — 300 г
сухі дріжджі — 0,5 ч. л.
ванілін — 2 г
Приготування.
Зварити компот із води, вишні, цукру та ваніліну. Остудити до температури 35-37 °С. Відцідити вишні.
Відлити в окрему склянку трохи компоту, додати дріжджі. Залиште на 10-15 хвилин до появи пінного «капелюшка» та влити в каструлю з компотом.
Накрити каструлю харчовою плівкою або марлею й залишити за кімнатної температури на 10-12 годин до появи на поверхні щільного шару піни.
Перелити в скляну банку, закрити герметичною кришкою та поставити в холодильник на 2-3 дні «дозрівати».
Також ми розповідали про компот зі смородини та червоних порічок із листям: хоч зараз, хоч на зиму.
Окрім того, ми писали, що варто знати, вибираючи квас.