В одному з останніх досліджень американських вчених з'ясувалося, що в складі баклажанів є потужний антиоксидант - хлорогенова кислота. Вона впливає на здоров'я серцево-судинної системи і печінки, а також може застосовуватися для профілактики цукрового діабету, туберкульозу і деяких онкологічних захворювань.
Китайські вчені прийшли до висновку, що антоціани, витягнуті з баклажанових культур, здатні захищати ДНК від пошкоджень. Плюсом до всього, цей овоч сприяє схудненню, так як він містить мало калорій, але добре насичує.
М'якоть баклажана використовують при атеросклерозі, набряках, проблеми в роботі серцевого м'яза і в якості профілактики розвитку подагри, так як вона добре ви водить сечову кислоту з організму.
М'якоть застосовують як жовчогінний засіб, а ще вона відмінно прочищає судини від відкладень холестерину. Завдяки великій кількості клітковини ця частина баклажана сприяє м'якому очищенню кишечника і запобігання запорів.
До слова, онколог розповіла, чому з молочкою треба бути обережними.