Догори
Дати відгук

Воскова текстура та м’який смак - дєтичну картоплю вивели в Німеччині

80% всієї картоплі, що вирощується в світі, йде на переробку.

2 хв на прочитання26 Січня 2022, 23:43
 Pixabay Pixabay
Поділитись:

Картопля є традиційним елементом німецької кухні. Бульба – головний інгредієнт популярних картопляних салатів. Також часто її в Німеччині подають окремо, як гарнір до м’яса, ковбасок, капусти. Утім, ті хто дбає про фігуру, веде здоровий спосіб життя чи намагається схуднути не часто можуть поласувати картопляними стравами, адже бульби мають високий вміст вуглеводів. Розв’язати цю проблему змогли німецькі селекціонери – компанія Kaufland разом з селекційним гігантом Europlant Plant Breeding вивели сорт “Linella”, в якому показники вмісту вуглеводів на 30% нижчі, ніж в середньому в інших сортах, повідомляє SEEDS.

Характерними ознаками нового типу бульби є воскова текстура та м’який смак. Тому така картопля добре підходить для запікання або додавання до салатів.

“Картопля є невід’ємною частиною нашого раціону. “Linella” – ідеальна альтернатива для клієнтів, які хочуть їсти картоплю з низьким вмістом вуглеводів”, — цитує Стефана Люкса, директора із закупівлі фруктів і овочів в Kaufland, видання agronews.ua.

Основні виробники нового сорту картоплі – сімейні фермерські господарства з регіону Нижня Саксонія. Усі ці ферми проходять перевірку на відповідність стандартам та мають сертифікати QS.

Нагадаємо, що загалом, 80% всієї картоплі, що вирощується в світі, йде на переробку. З усіх продуктів переробки картоплі – переважна більшість переробляється на картоплю фрі. В Україні картопля фрі – це поки що вільна ніша, але інтерес до даного продукту стабільно зростає, розповідає директор представництва компанії HZPC в Україні Ігор Чечітко.

“Український ринок вже давно чекає на піонерів у цій сфері, інвесторів, які побудують сучасне потужне підприємство. Це надзвичайно прибуткова справа, але вимагає великих початкових інвестицій – від 60 до 100 мільйонів євро, залежно від потужності переробки. Однак, це, якщо говорити про великий сучасний завод, адже можна побувати і менш потужне підприємство”, – зазначає фахівець.

Раныше ми псиали, що Картопля не завдає шкоди при діабеті — науковці

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Екологічна катастрофа в Бессарабії: порятунок озера Ялпуг
Чому Болградський район потребує термінової програми озеленення та очищення водойм
1 хв на прочитання20 хвилин тому
Image by chapay from Pixabay
Привласнював виторг та гроші клієнтів: працівнику буковинської АЗС загрожує до 8 років тюрми
1 хв на прочитаннягодина тому
Концесія в порту Чорноморськ: розпочато конкурс на 40 років
Мінрозвитку оголосило конкурс на концесію двох терміналів
1 хв на прочитання2 години тому
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
Енергонезалежність 2.0: Як перетворити будинок і електрокар в єдину автономну екосистему
11 хв на прочитання3 години тому
Екологічна НП в Чорному морі: узбережжя пляжів Одещини вкрите масляними плямами
2 хв на прочитання4 години тому
Кардіохірурги Черкас уперше в області застосували індивідуальний стент-графт
1 хв на прочитання6 годин тому
На Черкащині під охорону взяли майже 10 гектарів земель із червонокнижним шафраном
1 хв на прочитання7 годин тому
Промислове рибальство переходить у "цифру": Кабмін спростив процедуру декларування
1 хв на прочитанняВчора