ВООЗ: у світі швидко зростає захворюваність і смертність від холери

2 хв на прочитання07 Вересня 2024, 09:27
ФОТО: Антисанітарія у країнах Африки / euronews

Комплексні статистичні дані щодо холери за 2023 рік, опубліковані ВООЗ, проливають світло на масштаби й ступінь сплеску інфекції.

Комплексні статистичні дані щодо холери за 2023 рік, опубліковані Всесвітньою організацією охорони здоров'я, проливають світло на масштаби й ступінь сплеску холери у світі. Так, кількість випадків, зареєстрованих у 2023 році, більш ніж удвічі перевищила кількість випадків у 2021-му: 516 000 та 223 000, відповідно.

Як йдеться на сайті ВООЗ, торік 45 країни повідомили про зафіксовані випадки, що на 25% більше, ніж у 35 країнах, які повідомили про спалахи у 2021 році.

У семи країнах – Афганістані, Камеруні, Демократичній Республіці Конго, Малаві, Нігерії, Сомалі та Сирії – зареєстровано понад 10 000 ймовірних та підтверджених випадків захворювання. Зазначається, що чим масштабніший спалах, тим складніше його контролювати.

26 країн наразі повідомляють про активні спалахи, при цьому деякі з них переживають гостру кризу. Географічне поширення холери суттєво змінилося з 2022 по 2023 рік: кількість випадків, зареєстрованих на Близькому Сході та в Азії, зменшилася на 32%. А в Африці збільшилася на 125%. Багато країн Африки повідомили про високу частку смертей серед населення, що вказує на прогалини в доступі до лікування.

Найбільше хворих на холеру зараз в Африці. У Демократичній Республіці Конго та Сомалі зростання захворюваності становить 125%. Крім того, спалахи зафіксовані в Афганістані, Малаві, Ефіопії та Гаїті. Ситуація особливо складна там, де через війну або природні катастрофи люди не мають належного доступу до медицини і чистої питної води.

Холера – це гостра діарейна інфекція. Найчастіше вона виникає через вживання заражених продуктів та води, тому ключем для подолання проблеми є доступ до чистої води та поліпшення санітарних умов.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: