Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Водозабезпечення Криму - це проблеми окупанта, а не України - Представництво Президента

Водозабезпечення Криму - це проблеми окупанта, а не України - Представництво Президента

2 хв на прочитання13 Вересня 2020, 17:38
Поділитись:

Росія намагається за допомогою прямого тиску і тиску на міжнародних партнерів схилити Україну до відновлення водопостачання на тимчасово окуповану територію Кримського півострова, але Україна не повинна вирішувати проблеми, які постають перед державою-окупантом після шести років тимчасової окупації Криму. Таку заяву зробило Представництво Президента України в Автономній республіці Крим у Фейсбуці

"Водопостачання тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя є досить дорогим заходом для Російської Федерації як держави-окупанта. Саме тому вона намагається і намагатиметься й надалі за допомогою прямого тиску і тиску на міжнародних партнерів схилити Україну до відновлення водопостачання на тимчасово окуповану територію Кримського півострова. Проте Україна не повинна вирішувати проблеми, які постають перед державою-окупантом після шести років тимчасової окупації нею частини суверенної території України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наведені російською стороною положення міжнародних договорів у галузі захисту прав людини не стосуються права на воду, зобов’язання з водопостачання чи постачання інших ресурсів, а стосуються гарантування і забезпечення інших прав людини.

Окрім цього, абсолютно неприпустимою є ситуація, коли про можливе порушення права на життя та вчинення катувань говорить держава-окупант, за ефективного контролю якої сталися десятки вбивств, насильницьких зникнень, катувань українських та кримськотатарських активістів на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Саме Російська Федерація як держава-окупант та посадові особи її окупаційної адміністрації несуть відповідальність за вбивства, насильницькі зникнення та катування, які сталися на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, починаючи з 20 лютого 2014 року.

Нагадаємо, з 7 вересня, в Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському району через посуху й обміління водоймищ почався третій, найсуворіший етап обмеження подачі води. Відтоді вони отримують воду лише шість годин на добу: три - вранці і три - ввечері.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.