Догори
Дати відгук

Влада прислухалася до думки науковців: у Хургаді прибирають сітки, які захищали туристів від акул

Водночас влада посилює захист туристів іншими методами.

1 хв на прочитання30 Червня 2023, 08:21
Поділитись:

На єгипетських курортах почали прибирати сітку, що захищає туристів від акул. Про це повідомило «Дзеркало» з посиланням на місцеве видання Al-masry al-youm.

Влада прислухалася до думки науковців, які заявили, що сітки, навпаки, приваблюють хижаків. Річ у тім, що захисні споруди згодом обростають водоростями, якими живляться риби. В результаті водорості приваблювали риб, а риби — акул.

Водночас влада посилює захист туристів іншими методами. Зокрема, встановлюють оглядові вежі, а також готують катери з рятувальниками.

Нагадаємо, у Єгипті 8 червня акула напала на росіянина, поки той купався у морі. Трагедія сталася біля пляжу Dream Beach у Хургаді. Очевидці виклали в мережу відео, на якому видно, що чоловік намагався спливти від акули, але хижак тяг його під воду. Місцеві човни намагалися допомогти туристу, але було пізно. Дівчина, що пливла поряд, змогла врятуватися.

Це не перший випадок нападу акул на туристів у Єгипті. Влітку 2022 року акула напала на 68-річну туристку з Австрії, а за добу від нападу акули загинула туристка з Румунії.

Раніше ми писали, що в Хургаді знову відкрили пляжі, за винятком місця нападу акули на росіянина.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.