Крамблом зазвичай називають пиріг із запечених фруктів, укритих зверху розсипчастою сумішшю жиру, борошна та цукру. Пропонуємо рецепт вівсяного крамблу із чорносливом, за який талія скаже спасибі.
Інгредієнти:
пластівці вівсяні — 150 г;
молоко 1 % — 500 мл;
чорнослив — 50 г;
кориця мелена — 1/4 ч. л.
Приготування.
Ввімкнути духовку розігріватися до 180 °С.
Змішати вівсяні пластівці та корицю (спеції можна додати будь-які на свій смак: мускатний горіх, імбир, кардамон).
Влити молоко й перемішати.
Чорнослив ретельно вимити, обсушити та порізати на невеликі шматочки.
Чорнослив у цьому рецепті можна замінити на будь-які інші сухофрукти або навіть горіхи (якщо сухофрукти дуже сухі, то попередньо їх краще замочити на 10 хвилин у гарячій воді).
Додати їх у миску з пластівцями.
Форму для випічки змастити оливковою олією та викласти вівсяно-молочну суміш.
Випікати у розігрітій духовці 15-20 хвилин.
Дати трохи охолонути і порізати на квадратики перед подачею.
Також ми розповідали про шоколадний манник із грушами чи яблуками: смакота без цукру.