Вчені з'ясували, що розігріта паста корисніше за тільки що приготовану

2 хв на прочитання21 Листопада 2020, 16:34
pixabay

Розігріті страви з макаронів не дають різкого підйому цукру.

Дуже багато дієтологів забороняють вживати пасту, адже це блюдо містить велику кількість вуглеводів. При вживанні будь-яких макаронних виробів різко зростає рівень глюкози в крові. Але що робити любителям традиційної італійськї пасти?

Якщо ви є серед  них, то не панікуйте. Вчені довели, що розігріта паста набагато корисніше, ніж тільки що приготована. Розбираємо, чому.

Користь розігрітих макаронних виробів

BBC провели дослідження, в якому добровольці повинні були їсти однакові страви з макаронів в різні дні. Вчені ввели тільки одну змінну - це час після готовності. Свіжу пасту подавали за графіком. В інші дні блюдо було або холодним, або підігрітим.

Після прийому їжі вчені вимірювали рівень глюкози в крові. Виявилося, що саме розігріті страви з макаронів не дають різкого підйому цукру.

pixabay

Коли макарони підігрівають, крохмаль, який в них міститься, набуває такої ж структури, як крохмаль в бобових, бананах або вівсяній каші. Через перепади температури крохмаль стає резистентним і виконує таку ж роль, як клітковина. Таким чином, розігріта паста не тільки стабілізує рівень цукру в крові, але і сприяє довшому насиченню. Такий обід вам збереже і здоров'я, і ​​фігуру.

Які продукти корисніші після розігрівання

Вчені ще не вивчали, як перепади температур впливають на різні продукти. Точно відомо, що крохмаль перетворюється в резистентний, коли ви розігріваєте рис і картоплю. Спробуйте їсти ці продукти не відразу після приготування, і, можливо, прискорите процес схуднення.

Відомо, обов'язково треба перевірити ряд показників в крові, так як ковід б'є по вашим слабким місцям в організмі і виснажує запаси білка, мікроелементів, вітамінів групи В і жиророзчинні вітаміни.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: