Вчені назвали продукт, який знижує ризик інсульту майже на 60%
Звичайний овоч може зберегти ваше серце.
Фінські вчені з’ясували, що регулярне вживання звичайного томату здатне знизити ризик інсульту на 59%.
У масштабному дослідженні, яке тривало протягом 12 років, взяли участь чоловіки віком від 46 до 65 років.
Вчені дійшли висновку, що ті, у кого низький рівень лікопіну – це антиоксидант, який допомагає знижувати шкідливий холестерин та підтримувати кров’яний тиск, мають набагато більше шансів урятуватися від інсульту. А головним джерелом лікопіну фінські дослідники якраз називають помідори.
Актуально
Більше з розділу Здоров'я
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
Фінляндія всьоме поспіль стала найщасливішою країною у світі: ось що робить фінів такими щасливими
Кабмін на засіданні ухвалив низку рішень у сфері спорту та захисту довкілля
У США можуть заборонити поширені ліки проти застуди
На Одещині - спалах АЧС
Батькам дітей із особливими потребами компенсуватимуть витрати на асистента: у Львові затверджено новий порядок
МОЗ закликає українців вживати антибіотики тільки за призначенням лікаря
Більше з GreenPost
На військовій базі на Алясці ведмеді влаштували собі шведський стіл із бойовими пайками (ФОТО)
Промислово розвинені країни пропонують 250 млрд євро на кліматичну допомогу: ось хто має заплатити
Найдорожчий банан у світі продали на аукціоні за 6,2 млн доларів: ось що вирішив зробити новий власник (ФОТО)
До кінця листопада потужні магнітні бурі не прогнозують
Спонсор кампанії Трампа хоче купити «Північний потік-2», аби дати США важелі впливу на переговори щодо долі України
Переміщення диких тварин будуть моніторити через бездротові технології
У Молдові фермерам дозволили вирощувати промислові коноплі
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень