Догори
Дати відгук

Яєчня з сосисками, беконом та помідорами чері в духовці — швидко, смачно і незвично

За бажанням обережно зняти тонкий шар білка з поверхні жовтка.

1 хв на прочитання16 Грудня 2022, 07:36
Поділитись:

Яєчня вважається простою стравою, але її можна приготувати в духовці — з сосисками, беконом та помідорами чері — і це буде зовсім інший смак.

Інгредієнти:

яйця — 3 шт.;

сосиски — 100 г;

бекон сирокопчений — 80 г (4 шт.);

помідори чері — 80 г;

олія — 1 ч. ложка;

орегано сушений — 0,5 ч. ложки;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

кріп свіжий — для подачі.

Приготування.

Розігріти духовку до 180 °С.

Помідорки вимити, розрізати навпіл і скласти у миску. Посолити, поперчити, додати орегано й олію. Перемішати чері із добавками.

Сосиски розрізати поперек на 2-3 частини, залежно від їхньої довжини.

На дно дека або форми для запікання розкласти бекон та нарізані сосиски.

Поставити деко у духовку, розігріту до 180 °С, на 7-10 хвилин. Бекон і сосиски за цей час мають підрум'янитися.

Дістати деко, посунути сосиски з беконом, залишивши три вільні простори, і розбити на кожне по одному яйцю, посолити.

Заповнити вільні місця на деку половинками помідорів чері.

Повернути деко у духовку на 5-8 хвилин, до бажаної готовності яєць.

Яєчня з сосисками, беконом та помідорами чері готова.

За бажанням обережно зняти тонкий шар білка з поверхні жовтка.

Прикрасити страву зеленню кропу та подавати.

Також ми розповідали про яйця по-шотландськи — просто, смачно і ситно.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.