- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Яєчня з сосисками, беконом та помідорами чері в духовці — швидко, смачно і незвично
Яєчня з сосисками, беконом та помідорами чері в духовці — швидко, смачно і незвично
За бажанням обережно зняти тонкий шар білка з поверхні жовтка.
Яєчня вважається простою стравою, але її можна приготувати в духовці — з сосисками, беконом та помідорами чері — і це буде зовсім інший смак.
Інгредієнти:
яйця — 3 шт.;
сосиски — 100 г;
бекон сирокопчений — 80 г (4 шт.);
помідори чері — 80 г;
олія — 1 ч. ложка;
орегано сушений — 0,5 ч. ложки;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
кріп свіжий — для подачі.
Приготування.
Розігріти духовку до 180 °С.
Помідорки вимити, розрізати навпіл і скласти у миску. Посолити, поперчити, додати орегано й олію. Перемішати чері із добавками.
Сосиски розрізати поперек на 2-3 частини, залежно від їхньої довжини.
На дно дека або форми для запікання розкласти бекон та нарізані сосиски.
Поставити деко у духовку, розігріту до 180 °С, на 7-10 хвилин. Бекон і сосиски за цей час мають підрум'янитися.
Дістати деко, посунути сосиски з беконом, залишивши три вільні простори, і розбити на кожне по одному яйцю, посолити.
Заповнити вільні місця на деку половинками помідорів чері.
Повернути деко у духовку на 5-8 хвилин, до бажаної готовності яєць.
Яєчня з сосисками, беконом та помідорами чері готова.
За бажанням обережно зняти тонкий шар білка з поверхні жовтка.
Прикрасити страву зеленню кропу та подавати.
Також ми розповідали про яйця по-шотландськи — просто, смачно і ситно.