Вафельний торт зі згущеним молоком і варенням: простий і несподіваний рецепт без випікання

2 хв на прочитання22 Лютого 2023, 00:21

Торт можна прикрасити, просто присипати крихтою печива чи «погратись» і зробити зверху візерунок спеціальним шаблоном.

Вафельний торт зі згущеним молоком і варенням — десерт, який готується просто, але має свої нюанси. Вафельні коржі підійдуть будь-якої форми. Варення для торта бажано використовувати з кислинкою, щоб воно добре поєднувалося з солодким вареним згущеним молоком. Варення має бути середньої густоти — якщо воно буде занадто рідким, вафлі можуть розкиснути, а якщо занадто густим — коржі не просочаться. Печиво для прикраси підійде будь-яке на ваш смак — крекери або пісочне, біле чи шоколадне.

Збирати торт зручно на дошці чи плоскій тарілці відповідного діаметра.

Інгредієнти:

молоко згущене варене — 400 г;

варення — 350 г;

коржі вафельні — 120 г;

печиво — 80 г.

Приготування.

Перший вафельний корж змастити тонким шаром вареного згущеного молока, щоб усі нерівності були заповнені згущенкою. Зручно використовувати для цієї мети ложку, ніж із широким лезом або шпатель для вирівнювання торта.

Зверху викласти другий вафельний корж і трохи притиснути руками.

Викласти порцію варення на корж і розподілити тонким шаром.

Слід чергувати вафельні коржі, по черзі змащуючи вареним згущеним молоком і варенням. Трохи згущеного молока потрібно залишити для змащування верхнього коржа та бокових сторін.

Зверху викласти восьмий корж і трохи притиснути руками.

На торт встановити рівну дошку та будь-який вантаж (наприклад, трилітрову банку з водою). Залишити на 2 години. Якщо є місце у холодильнику, поставити торт у холодильник.

Подрібнити печиво до дрібної крихти.

Змастити тонким шаром згущеного боку торта. Затиснути торт по центру двома руками і прокрутити, обвалюючи крихту.

Покласти торт на плоску тарілку. Змастити зверху вареним згущеним молоком.

Прикрасити торт можна до смаку — просто присипати торт крихтою печива чи «погратись» і зробити зверху візерунок спеціальним шаблоном, виклавши шаблон зверху на шар згущеного молока.

Добре присипати крихтою печива, що залишилася. Дуже зручно скористатися ситечком.

Акуратно видалити шаблон.

Вафельний торт зі згущеним молоком і варенням готовий.

Також ми розповідали про міні-торт із печива та сметанного крему — надзвичайно простий рецепт без випікання.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: