Догори
Дати відгук

В Україні виготовили перший рослинний стейк

Основні інградієнти інноваційного продукту: питна вода, соєвий білок, кукурудзяний крохмаль, пшеничний білок, олія

3 хв на прочитання13 Червня 2021, 19:17
Фото: GreenGo Фото: GreenGo
Поділитись:

Європейсько-український бренд Green Go (GG) вийшов на ринок рослинної продукції зі стейком GreenBeefSteak. Про це повідомляє newfood.media.

«Паралельно з запуском виробництва рослинного стейка, компанія вже налагодила виготовлення бургерних котлет GreenFish, GreenBeef та фаршу GreenFarsh. За властивостями продукти не поступаються закордонним аналогам, але виграють у ціні», — йдеться в повідомленні.

Виробники зазначають, що команда багато років працювала в бізнесі харчових інгредієнтів.

«Ми вивчали властивості різноманітних продуктів та окремих компонентів задля їх вдалого поєднання. Обирали найкращих постачальників сировини, відпрацьовували технологію в лабораторії та на промислових потужностях, і лише після цього той чи інший інгредієнт затверджувався до використання», — розповідає Юрій Кушнір, СЕО та співзасновник GreenGo.

Рослинна альтернатива дуже схожа на яловичину, проте не містить жодних тваринних складників. Виробникам також вдалося досягти натуральної «мармуровості», що робить продукт подібним до преміальних стейків тваринного походження.

«Наша місія — зробити продукти на рослинній основі різноманітними, дуже смачними, доступними та бажаними для кожного. Ми прагнемо популяризувати їх серед споживачів незалежно від харчових ідеологій. GG-продукти призначені для всіх», — наголошує Олександр Панасюк, співзасновник компанії.

Слід додати, що необхідного зовнішнього вигляду та смакових якостей GreenBeefSteak вдалося досягти внаслідок збалансованого поєднання високоякісних рослинних інгредієнтів, унікальної технології та європейського технологічного досвіду.

До складу інноваційного продукту входить питна вода, соєвий білок, кукурудзяний крохмаль, пшеничний білок, соняшникова та кокосова олії, харчова сіль, емульгатор целюлозна камідь, харчові волокна, дріжджовий екстракт, декстроза, рідка карамель, буряковий сік, ферментований рис, лимонна кислота та веганський ароматизатор смаженого м’яса.

«Поява рослинного стейка в Україні — логічне продовження загальносвітових трендів. Споживачам прийшлися до вподоби рослинні котлети та ковбаски, тож всі чекали на щось більш круте. Я впевнений, що рослинний стейк завоює серця навіть завзятих м’ясних гурманів», — стверджує Станіслав Луцкович, CEO компанії West Mills дистриб’ютора рослинного м’яса в Україні.

Крім того, GreenBeefSteak скоро можна буде спробувати в меню обраних ресторанів по всій Україні. Вартість стейку вагою близько 160 грамів буде на рівні преміальних видів яловичини. Не виключено, що GreenBeefSteak скоро з’явиться і на європейських полицях.

Нагадаємо, що у Кам'янці-Подільському винайшли новий сорт гречки.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зображення згенеровано ШІ
Туреччина заявляє права на денер-кебаб у ЄС — Німеччина проти
1 хв на прочитання10 годин тому
Сніданок із кабачків Нсмачніша страва Рецепт приготування
“Королівський” сніданок або обід із кабачків: найсмачніша страва із простих продуктів
1 хв на прочитання14 годин тому
Земельний податок Агробізнес Законопроєкт
В Україні хочуть продовжити строк звільнення від земельного податку для певної категорії бізнесу
2 хв на прочитання17 годин тому
Зображення згенероване ШІ
Літній сирний десерт для тих, хто худне — надзвичайно легкий рецепт
1 хв на прочитання19 годин тому
Огірки по-фінськи: рецепт закрутки на зиму від Євгена Клопотенка
1 хв на прочитанняВчора
Затверджено Порядок проведення моніторингу земель і ґрунтів
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт приготування маринованих кабачків, які на смак не відрізнити від грибів
1 хв на прочитанняВчора
Африканська чума свиней (АЧС) активно шириться Україною: зафіксовано вже у п'ятьох областях
1 хв на прочитанняВчора