Догори
Дати відгук

В Україні провели понад 200 трансплантацій кісткового мозку

Крім цього, 182 пацієнти відправили на трансплантацію кісткового мозку за кордон.

1 хв на прочитання12 Січня 2021, 11:01
Фото: 112 Україна Фото: 112 Україна
Поділитись:

У минулому, 2020 році, в Україні провели 2014 трансплантації кісткового мозку. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов 12 січня на щоденному брифінгу. 

«У минулому році до пілотного проєкту із трансплантації кісткового мозку приєдналися три нових установи. Тепер в Україні працюють шість центрів трансплантації кісткового мозку, потужність яких швидко зростає. Чотири розташовані в Києві, один — у Львові, один — у Черкасах», — сказав Степанов.

Він додав, що в 2020 році було зроблено 204 трансплантації кісткового мозку. 182 пацієнти відправили на трансплантацію кісткового мозку за кордон. За словами Степанова, це більше, ніж у попередні роки.

Максим Степанов також назвав провідні медичні заклади України, які займаються пересадкою органів. У цей перелік потрапили дитяча лікарня «Охматдит», Національний інститут раку, Черкаський обласний онкодиспансер, Інститут патології крові та трансфузійної медицини Національної академії медичних наук у Львові, Київський центр трансплантації кісткового мозку та Київський обласний онкодиспансер. 

 Як ми писали раніше, в 2021 році українські лікарі планують зробити 250 трансплантацій. Крім того, в МОЗ заговорили про першу в Україні операцію із трансплантації легень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.