Догори
Дати відгук

В ООН ухвалили резолюцію щодо подолання екологічних наслідків російської агресії

Руйнівний вплив агресії росії відчувається по всій Європі та по всьому світу.

1 хв на прочитання20 Квітня 2023, 12:17
Поділитись:

18 – 19 квітня у Женеві проходила 70-та сесія Європейської економічної комісії ООН, присвячена темі цифрових та зелених перетворень для сталого розвитку в Європі.  

З ініціативи України та міжнародних партнерів країни-учасниці 70-й сесії  Європейська економічна комісія ООН підтримала резолюцію “Економічні та соціальні наслідки агресії росії проти України”. За резолюцію проголосували представники 40 країн з 56 присутніх на сесії, ідеться у повідомлення Міндовкілля.

Учасники сесії засудили російську агресію та співучасть білорусі, а також підтвердили попередні рішення ЄЕК ООН про те, що країна-агресор не може висувати своїх представників на керівні посади у Комісії і надавати пропозиції до голосування.

Секретаріат ЄЕК ООН продовжуватиме надавати допомогу Україні у відновленні та подоланні економічних, екологічних, інфраструктурних, енергетичних та соціальних наслідків російської агресії.

“Руйнівний вплив агресії росії відчувається по всій Європі та по всьому світу. Ми закликаємо країни-учасниці ЄЕК ООН зайняти рішучу позицію на підтримку Статуту ООН та принципів ЄЕК, а також до дій проти порушень росією мандату Комісії”, - зазначив заступник Міністра Сергій Власенко у своєму виступі перед голосуванням на підтримку резолюції.

До слова, окупанти знищують екосистему Азовського моря, — Маріупольська міська рада.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко