Догори
Дати відгук

В "Енергоатомі" вирішили захиститися від хакерів

"Енергоатом" перейде на нові електронні документи. Попередній документообіг недостатньо захищений від несанкціонованого зовнішнього втручання в роботу

2 хв на прочитання24 Липня 2020, 14:25
Поділитись:

В ДП «НАЕК «Енергоатом» розпочато впровадження нової Корпоративної системи електронного документообігу (КСЕД) на базі програмного продукту Megapolis.DocNet, створеного одним із провідних українських розробників програмного забезпечення — компанією InBASE. Про це повідомили у пресслужбі «Енергоатому».

Попередня система електронного документообігу, розроблена на Рівненській АЕС для внутрішніх потреб станції, а потім за рішенням попереднього керівництва НАЕК впроваджена в усіх відокремлених підрозділах «Енергоатому», виявилася технічно недосконалою. Вона не забезпечувала можливості своєчасно обробляти термінову та важливу інформацію, що викликало нарікання співробітників Компанії. Під час використання цієї КСЕД Дирекцією «Енергоатому» з'ясувалося, що вона недостатньо захищена від несанкціонованого зовнішнього втручання в її роботу.

Враховуючи численні скарги співробітників Компанії на низький рівень якості наявного програмного забезпечення, керівництво «Енергоатому» вирішило терміново провести тендер на закупівлю нового програмного забезпечення, яке відповідатиме вимогам роботи в атомній галузі – сучасного, надійного, здатного забезпечити кібербезпеку.

Переможцем тендера в системі електронних закупок ProZorro стала компанія InBASE. Її програмні продукти наразі успішно використовуються державними установами та провідними компаніями України, серед яких Міністерство юстиції та Міністерство фінансів України, Державна міграційна служба, Генеральна прокуратура України, АТ «Укртранснафта». Вартість програмного продукту, яку InBASE запропонувала на тендері – 6 млн 636 тис. грн, – в шість разів нижча очікуваної вартості закупівлі, визначеної на рівні 40 млн 220 тис. грн. Нині нова КСЕД впроваджується в усіх департаментах та відокремлених підрозділах Компанії.

Тим часом, українські АЕС постачатимуть "світло" сусідові.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.