Догори
Дати відгук

 Уряд збільшить ліміти електроенергії для Києва та міст, де найбільше критичної інфраструктури

Маємо справу з абсолютно безпрецедентним масштабом руйнувань.

2 хв на прочитання07 Червня 2024, 10:20
 Уряд збільшить ліміти електроенергії для Києва та Критична інфраструктура та відключення електрики  Уряд збільшить ліміти електроенергії для Києва та Критична інфраструктура та відключення електрики
Поділитись:

Про це розповів голова Ради Української асоціації відновлюваної енергетики Станіслав Ігнатьєв. Він має надію, що Уряд невдовзі ухвалить рішення, яке допоможе зробити графіки відключень електроенергії справедливими.

Також невдовзі з ремонту вийде блок АЕС, який покращить ситуацію в енергосистемі, заявив голова Укренерго Володимир Кудрицький.

«Ми очікуємо, що в ніч з п'ятниці на суботу вийде у роботу додатковий блок на АЕС. Це на два тижні дасть приємну приварку до потужності, якою ми володіємо по всій енергосистемі», — повідомив він.

Кудрицький зауважив, що графіки відключення світла для споживачів не скасують, але вони «стануть м'якшими по всій енергосистемі».

Зараз ми маємо абсолютно безпрецедентні масштаби руйнувань енергосистеми, заявив в ефірі ток-шоу «Українська правда» голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький. За його словами, найбільш критична ситуація склалась на теплових електростанціях та ГЕС. Це не означає, що всі ті енергоблоки, які зараз не працюють, знищені назавжди. Але конкретно в цьому моменті – у нас дійсно історичний рекорд того, наскільки низька потужність на теплових електростанціях. На гідроелектростанціях – масштаб теж глобальний цих пошкоджень.

« Можна сказати, що немає практично жодної гідроелектростанції, яка не була ушкоджена. Ми маємо справу з абсолютно безпрецедентним масштабом руйнувань. І ті дефіцити, які ми зараз маємо в енергосистемі, які навіть не перекриваються досить потужним імпортом, який заходить з Європи в Україну, це якраз наслідок цих руйнувань, на превеликий жаль. І погана новина у тому, що швидко відновити ці пошкоджені електростанції технічно неможливо. На це потрібен час: тижні, частіше – місяці, подекуди - роки», - зазначив Володимир Кудрицький. 

Останнім часом українці масово скаржаться на те, що графіки нерівномірні. У деяких чергах і регіонах світло відключають на 3-4 години, в інших — на 6-7 годин, а десь взагалі обходяться без відключень.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення: Хашем Аль-Гайлі
Лічені хвилини заміть довгих років ув’язнення: біолог представив революційну концепцію в'язниці майбутнього
3 хв на прочитання5 хвилин тому
Оригінальна закуска Листкове тісто Смачний рецепт
Оригінальна закуска із листкового тіста, яка готується за 20 хвилин
1 хв на прочитання52 хвилини тому
Грибні жувальні цукерки. Фото: австралійське Управління харчових продуктів (NSW)
В Австралії відкликали з продажу грибні жувальні цукерки — кількох людей госпіталізували з «тривожними галюцинаціями»
2 хв на прочитаннягодина тому
Ретроградний Сатурн 2024 Вплив на людей Що можна і не можна робити
Ретроградний Сатурн 2024: яких змін чекати від планети відповідальності, дисципліни та закону бумерангу
3 хв на прочитання2 години тому
У Японії існує єдиний у країні (а може, й у світі) клуб брейк-дансу для літніх людей. Ось як виглядають його заняття (ФОТО)
6 хв на прочитання3 години тому
Данія першою в Європі оподатковуватиме викиди сільського господарства
1 хв на прочитання3 години тому
Червоний список: за рік побільшало на понад тисячу видів, яким загрожує зникнення
1 хв на прочитання5 годин тому
Смачні повітряні здобні дріжджові булочки з вишнею — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання6 годин тому