Догори
Дати відгук

Уряд демонструє прагнення розвивати торгівлю з ЄС

2 хв на прочитання14 Травня 2020, 15:16
Поділитись:

Кабінет Міністрів України начебто хоче спростити доступ сертифікованих в Україні товарів на ринок  ЄС і переглянути квоти на поставки. Такі заяви протягом останніх днів зробило керівництво уряду, пише GMK Center.

Зокрема, під час відеоконференції глав урядів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль поставив перед Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель питання отримання Україною промислового безвізу з країнами ЄС.

Україна планує найближчими роками підписати з ЄС Угоду про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції (Agreement on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Products, АСАА).

У разі укладення угоди європейці будуть зобов’язані без додаткових перевірок визнавати висновки українських сертифікаційних органів. Це полегшить доступ українських товарів на європейський ринок.

Про готовність домагатися підписання угоди АСАА розповів і Вадим Пристайко, віце-прем’єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України.

«Щоб наші товари, які поставляються на ринки, не мали проходити через сертифікацію. Тобто нам би довіряли. Щоб ті товари, які сертифіковані в Україні, так само легко на наступний день потрапляли й у європейські компанії», – пояснив Вадим Пристайко.

Крім того, він зробив заяву про необхідність перегляду умов Угоди про асоціацію з ЄС. Зокрема, щодо питань чинних квот на безмитну поставку української продукції.

«Зараз дуже вдалий момент, тому що як раз підійшов історичний термін, коли ми можемо переглянути умови. І перегляду цих умов чекають наші виробники. Тому що більшість тих квот, які є, які поставлені, вони вже не влаштовують нас. Ми перейшли етап перших контрактів з ЄС у рамках угоди про безтарифної торгівлі. Я сподіваюся, що ми переглянемо», – заявив віце-прем’єр.

Однак європейські фермери, у той же час, не лише проти таких намірів українського уряду, а й проти нинішніх квот для України. Вони вимагають взагалі прикрити для України ринки ЄС.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото з відкритих джерел
Два способи зробити так, щоб перці рясно вродили
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання11 годин тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитанняВчора
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитанняВчора