Догори
Дати відгук

“Укрзалізниця” створила перший зерновоз, адаптований під євроколію

Зерновоз максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 мм країн Європейського Союзу.

1 хв на прочитання15 Грудня 2023, 18:36
“Укрзалізниця” створила перший зерновоз, адаптований під євроколію “Укрзалізниця” створила перший зерновоз, адаптований під євроколію
Поділитись:

Про це йдеться в повідомленні компанії. 

“Щоб нарощувати обсяги експорту, маємо не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад. Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 мм країн Європейського Союзу”, – зазначив голова правління АТ “Укрзалізниця” Євген Лященко.

У компанії розповіли, що зерновоз будували на потужностях «Укрзалізниці». Переважна кількість використаних матеріалів та комплектуючих також виготовлена в Україні. Вагони зерновоза враховують всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури, їх надалі планують виробляти серійно. 

Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Фото: скріншот з відео

«Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Його вантажність 70 тонн; об’єм кузова 104 куб. м; 5 завантажувальних люків, 6 розвантажувальних; конструкційна швидкість 120 км/год», – розповіли в «Укрзалізниці». 

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.