Догори
Дати відгук

Українцям повідомили вартість китайської вакцини

На ціну може впливати курс долара.

1 хв на прочитання13 Січня 2021, 17:29
Поділитись:

Вартість вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech для українців становитиме 504 гривні. Постачальником препарату буде фармацевтична компанія Лекхім, повідомив на прес-конференції в середу, 13 січня, голова наглядової ради групи фармацевтичних компаній Лекхім Валерій Печаєв, пише Українська правда.

«Щоб не було перепродажів, для всіх буде єдина ціна — 504 гривні», — підкреслив він.

Печаєв зазначив, що на ціну може впливати курс долара: «Ціна може бути навіть меншою, адже продаж буде за гривні. Усе залежить від того, як рухатиметься курс долара. Якщо курс долара залишиться хоча б таким самим — вона буде меншою».

Також стало відомо, що Лекхім уклав угоду про постачання у першому півріччі цього року п'яти мільйонів доз вакцини від Sinovac Biotech. Ця кількість буде закуплена не за рахунок держави.

Компанія з 15 січня починає прийом заявок на поставку вакцин від підприємств України, які зацікавлені у вакцинації своїх співробітників.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я підписало контракт про закупівлю 1 млн 913 доз вакцини проти COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

Згодом стало відомо, що китайська вакцина проти коронавірусу може не підійти українцям.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.